Dok zagrizete ova prhka lisnata tijesta, nailazite na nadjev od kremastog sira koji se topi usred stotina slojeva prozračnog tijesta. Za pripremu nadjeva od sira za lisnato tijesto je potrebno samo nekoliko minuta i u pećnici su.
Sastojci za nadjev od sira za lisnato tijesto:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 pakiranje krem sira, omekšanog na sobnu temperaturu
- 1/4 šalice šećera, plus još za posipanje peciva
- 1 žumanjak
- 2 žličice vanilije
- 2 lista pripremljenog lisnatog tijesta
- 1 jaje, za pranje jaja, plus 1 žlica vode
Upute za pitu sa sirom od lisnatog tijesta:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Izmiksajte krem sir, žumanjak, šećer i vaniliju dok ne postane glatka konzistencija. Upravo ste napravili nadjev od sira za lisnato tijesto.
- Izrežite svaki list tijesta na 6 komada (3 x 4 inča).
- Umutite cijelo jaje i 1 žlicu vode te operite jaja iščetkajte rubove tijesta.
- U sredinu svakog peciva stavite 1 žlicu nadjeva.
- Preklopite tijesto preko nadjeva i prstima stisnite rubove.
- Upotrijebite vilicu i pritisnite sve oko rubova kako biste zatvorili, stvarajući pravokutni oblik.
- Oštrim nožem napravite neke kose crte po vrhu peciva.
- Premažite ih jajima i pospite s malo šećera.
- Peciva složite na pergament – obložen lim za pečenje.
- Pecite 20-25 minuta, dok ne porumeni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa