Ovaj klasični recept za nadjev upotpunit će svaki obrok. Kako pripremiti ukusan nadjev od kruha?
Sastojci za nadjev od kruha:
- 30 g maslaca
- glavica luka narezana na kockice
- 3 stabljike celera nasjeckane
- 3 grančice listova svježeg timijana
- 500 g kruha na kockice
- 2 šalice pilećeg temeljca
- pola žličice soli
- crnog papra po ukusu
Kako se priprema nadjev od kruha?
Kruh narežite na kockice od i posložite u lim za pečenje. Ostavite kruh da se suši 3-12 sati. Namažite posudu za pečenje maslacem. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Slijedi ostatak recepta za nadjev od kruha.
Rastopite maslac u velikoj tavi s debelim dnom na srednje niskoj vatri. U tavu dodajte luk, celer i listove svježeg timijana. Začinite prstohvatom soli i papra. Pirjajte povrće dok malo ne omekša, oko 7 minuta.
Stavite kockice kruha u veliku zdjelu. Dodajte pirjano povrće i još jedan prstohvat soli i papra. Dobro promiješajte. Dodajte pileći temeljac, šalicu po šalicu, i miješajte dok se kockice kruha potpuno ne navlaže. Želite da kruh bude mokar i omekšan, ali ne natopljen tekućinom ili mokar. Ne smijete koristiti svu tekućinu.
Pripremljeni nadjev izlijte u pripremljenu posudu za pečenje i prekrijte folijom. Pecite na 180 stupnjeva 40 minuta poklopljeno. Uklonite foliju i pecite dodatnih 15-20 minuta, ili dok vrh ne porumeni. Nadjev od kruha je gotov.