Recept i priprema /

Kako pripremiti ukusan i sočan nadjev od kruha?

Image
Foto: Shutterstock

Nadjev od kruha možete pripremiti vrlo jednostavno. Pratite recept i pripremite nadjev od kruha.

8.9.2022.
11:31
Shutterstock
VOYO logo

Ovaj klasični recept za nadjev upotpunit će svaki obrok. Kako pripremiti ukusan nadjev od kruha?

Sastojci za nadjev od kruha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 g maslaca
  • glavica luka narezana na kockice
  • 3 stabljike celera nasjeckane
  • 3 grančice listova svježeg timijana
  • 500 g kruha na kockice
  • 2 šalice pilećeg temeljca
  • pola žličice soli
  • crnog papra po ukusu

Kako se priprema nadjev od kruha?

Kruh narežite na kockice od i posložite u lim za pečenje. Ostavite kruh da se suši 3-12 sati. Namažite posudu za pečenje maslacem. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Slijedi ostatak recepta za nadjev od kruha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rastopite maslac u velikoj tavi s debelim dnom na srednje niskoj vatri. U tavu dodajte luk, celer i listove svježeg timijana. Začinite prstohvatom soli i papra. Pirjajte povrće dok malo ne omekša, oko 7 minuta.

Stavite kockice kruha u veliku zdjelu. Dodajte pirjano povrće i još jedan prstohvat soli i papra. Dobro promiješajte. Dodajte pileći temeljac, šalicu po šalicu, i miješajte dok se kockice kruha potpuno ne navlaže. Želite da kruh bude mokar i omekšan, ali ne natopljen tekućinom ili mokar. Ne smijete koristiti svu tekućinu.

Pripremljeni nadjev izlijte u pripremljenu posudu za pečenje i prekrijte folijom. Pecite na 180 stupnjeva 40 minuta poklopljeno. Uklonite foliju i pecite dodatnih 15-20 minuta, ili dok vrh ne porumeni. Nadjev od kruha je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo