Recept i priprema /

Kako pripremiti ukusan i sočan nadjev od kruha?

Image
Foto: Shutterstock

Nadjev od kruha možete pripremiti vrlo jednostavno. Pratite recept i pripremite nadjev od kruha.

8.9.2022.
11:31
Shutterstock
VOYO logo

Ovaj klasični recept za nadjev upotpunit će svaki obrok. Kako pripremiti ukusan nadjev od kruha?

Sastojci za nadjev od kruha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 g maslaca
  • glavica luka narezana na kockice
  • 3 stabljike celera nasjeckane
  • 3 grančice listova svježeg timijana
  • 500 g kruha na kockice
  • 2 šalice pilećeg temeljca
  • pola žličice soli
  • crnog papra po ukusu

Kako se priprema nadjev od kruha?

Kruh narežite na kockice od i posložite u lim za pečenje. Ostavite kruh da se suši 3-12 sati. Namažite posudu za pečenje maslacem. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Slijedi ostatak recepta za nadjev od kruha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rastopite maslac u velikoj tavi s debelim dnom na srednje niskoj vatri. U tavu dodajte luk, celer i listove svježeg timijana. Začinite prstohvatom soli i papra. Pirjajte povrće dok malo ne omekša, oko 7 minuta.

Stavite kockice kruha u veliku zdjelu. Dodajte pirjano povrće i još jedan prstohvat soli i papra. Dobro promiješajte. Dodajte pileći temeljac, šalicu po šalicu, i miješajte dok se kockice kruha potpuno ne navlaže. Želite da kruh bude mokar i omekšan, ali ne natopljen tekućinom ili mokar. Ne smijete koristiti svu tekućinu.

Pripremljeni nadjev izlijte u pripremljenu posudu za pečenje i prekrijte folijom. Pecite na 180 stupnjeva 40 minuta poklopljeno. Uklonite foliju i pecite dodatnih 15-20 minuta, ili dok vrh ne porumeni. Nadjev od kruha je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo