Pripremite kombinaciju šunke u povrća u jednom jelo, pripremite nabujak sa šunkom i povrćem. Donosimo vam recept kako na jednostavan način pripremiti ovo ukusno jelo.
Sastojci za nabujak sa šunkom i povrćem:
- 2 šalice nasjeckanog luka
- 2 kriške slanine, nasjeckane
- 1/4 šalice sitno sjeckane mrkve
- 1/2 šalice nasjeckane dimljene šunke
- 1/4 šalice krušnih mrvica
- 8 okruglih kriški odrezaka
- 1/4 šalice senfa
- 1 veliki kiseli krastavac, prerezan po dužini na 8 kriški
- 6 žlica maslaca
- 2 žlice slatke paprike
- 2 šalice goveđe
- Sol
- papar
Nabujak sa šunkom i povrćem priprema:
Korak 1
Ubacite 1 šalicu luka, slanine i mrkve u tavu srednje veličine. Kuhajte na umjerenoj vatri dok se povrće ne zapeče, povremeno miješajući, oko 12 minuta. Umiješajte šunku, krušne mrvice. Smjesu potpuno ohladiti.
Korak 2
Pomoću čekića za meso ili oklagije stanjite svaku krišku govedine. Po svakoj kriški govedine rasporedite 1 1/2 žličicu senfa. Žlicom stavite 3 žlice mješavine šunke stavite na sredinu svake kriške. Lagano pritisnite ispunu da prekrije meso i zalijepi se. Na svaku krišku govedine stavite 1 krišku kiselog krastavca. Zarolajte meso, potpuno zatvarajući punjenje. Učvrstite čačkalicama. (Može se napraviti 4 sata unaprijed. Pokriti i ohladiti).
Korak 3
Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte 1 šalicu luka; pirjajte do zlatne boje, oko 8 minuta. Umiješajte papriku. Dodajte goveđe rolice. Dodajte juhu i stavite kuhati. Smanjite vatru na srednju, poklopite i pirjajte dok govedina ne omekša, povremeno okrećući rolice, oko 40 minuta.
Korak 4
Kliještima prebacite govedinu u posudu za pečenje i pokrijte alu - folijom. Pecite 15 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Korak 5
Izvadite čačkalice iz govedine. Meso prelijte umakom i vaš nabujak sa mesom i povrćem je spreman za posluživanje.