Nabujak od tikvica je pečeno jelo s aromatičnom podlogom pomiješanom s tučenim bjelanjcima. Kada je nabujak od tikvica pečen, mjehurići zraka u bjelanjcima se šire, napuhujući nabujak preko vrha posude.
Sastojci za nabujak od tikvica:
- 5 tikvica, naribanih
- 1/2 male glavice luka, naribano
- 2 šalice ribanog sira
- 4 jaja, lagano umućena
- 1/4 šalice ulja
- sol papar
- žličica šećera
- 1/4 žličice češnjak u prahu
- 10 dkg brašna
- 5 dkg maslaca
Priprema nabujka od tikvica:
Pomiješajte sve sastojke za nabujak od tikvica zajedno s brašna. Premažite maslacem dovoljno veliku posudu za nabujak od tikvica, rasporedite sve sastojke u posudu i pecite na 175 stupnjeva Celzijusa. Pecite nabujak od tikvica minimalno sat vremena ili dok ne primijetite da je nabujak pečen. Vrijeme pečenja nabujka od tikvica može uvelike ovisiti o veličini samog nabujka i jačini pećnice u kojoj se peku.
Nabujak od tikvica kada se ispeče do kraja postaje hrskav na površini i time poboljšava cjelokupni okus ovog jela odnosno nabujka od tikvica.