Riblji specijaliteti /

Na koliko stupnjeva se peče riba?

Image
Foto: Pixabay

Kako bi riba bila ukusna i sočna važno ju je pravilno peći. Na koliko stupnjeva se peče riba?

1.9.2022.
12:26
Pixabay
VOYO logo

Riba je puna omega-3 masnih kiselina i vitamina kao što su D i B2. Riba je bogata kalcijem i fosforom te izvrstan izvor minerala poput željeza, cinka, joda, magnezija i kalija. Preporuča se jesti ribu najmanje dva puta tjedno kao dio zdrave prehrane. Pripremiti ukusnu i sočnu ribu ponekad nije lako. Osim dobre marinade vrlo je važno i na koliko se stupnjeva peče riba.

Sastojci za pripremu pečene ribe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 žlice maslaca
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 limun
  • 500g fileta bijele ribe
  • ½ žličice morske soli i papra
  • mljeveni peršin

Priprema pečene ribe:

Na koliko stupnjeva se peče riba kako bi riba bila ukusna i mekana? Na 220 stupnjeva Celzijusa zagrijete pećnicu i pecite ribu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopite maslac u maloj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pustite da kuha minutu. Ogulite koricu limuna i dodajte ga maslacu.

Tanko narežite limun s koricom i stavite ih na dno posude za pečenje. Ako ima viška, spremite ih za vrh ribe. Ribu osušite papirnatim ručnicima, obje strane začinite solju i paprom, pa ribu položite na kriške limuna. Žlicom ili kistom premažite ribu maslacem od češnjaka.

Pecite ribu 10-12 minuta na 220 stupnjeva celzijusa, ili dok se vilicom ne raskine. Poslužite s malo peršina posutog po vrhu za boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo