Razdoblje pečenja uvelike ovisi o veličini pizze koju pravite, debljini tijesta i ukupnom preljevu na vrhu. Općenito govoreći, pizze se peku u roku od 10 do 20 minuta. Većoj i debljoj pizzi uvijek će trebati duže vrijeme za kuhanje u usporedbi s pizzama s tankom korom. Također, smrznutom tijestu treba dosta vremena da postane hrskavo.
Kada se peče na tako jakoj vatri, granica između "hrskavog" i "zagorenog" je tanka. Zato morate znati na kojoj temperaturi peći tijesto za pizzu, namjestiti tajmer od 5 do 10 minuta i po potrebi dodati još koju minutu.
Kako biste dobili dobro pečenu koru za pizzu zlatno smeđe boje i ukusan topljeni sir i druge dodatke, stavite pizzu na srednji ili donji dio pećnice kako biste osigurali da se dio s korom najviše zagrije. Ako vam se kora ispeče sasvim dobro, ali preljevi ne, pokušajte ju staviti na gornju rešetku. Tako će se preljevi ispeći kako treba.
S obzirom da se pizze peku u krušnoj peći, na koliko stupnjeva se u običnoj pećnici peče pizza? Pizzu možete peći na najvišoj mogućoj temperaturi vaše pećnice. Ovisno o tome na koliko stupnjeva se peče pizza ovisi i vrijeme pečenja pizze.