Niste sigurni na koliko stupnjeva bi vaše pile trebalo biti sigurno za jelo, a da ne bude suho?
Kratki odgovor za sočno, pravilno pečeno pile je 70 stupnjeva Celzijusa, najmanje 3 minute za bijelo meso i 80 stupnjeva Celzijusa za tamno meso.
Za savršeno, sočno pečeno pile važno je držati se osnovnih pravila.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Stavite piletinu u posudu za pečenje s rešetkom. Začinite piletinu sa soli.
Umetnite termometar sa digitalnom sondom otpornom na pećnicu u najdublji dio prsa i postavite ga da vas upozori kada temperatura dosegne 70 stupnjeva Celzijusa.
Prebacite piletinu u pećnicu i odmah smanjite temperaturu na 170 stupnjeva Celzijusa. Pričekajte otprilike 90 minuta da se oglasi alarm na termometru.
Izvadite pile iz pećnice i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon 30 minuta izrežite i poslužite vaše pile pečeno u savršenim uvjetima.