Lješnjaci su jedna od najpopularnijih orašastih plodova na svijetu. Ovi ukusni orašasti plodovi bogati su proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima, što ih čini izvrsnom opcijom za zdravu prehranu. Saznajte na koliko stupnjeva pržiti lješnjake kako biste u njima uživali jako dugo.
Prije prženja, lješnjaci se najčešće prethodno peku u pećnici kako bi se uklonila suvišna vlaga i pojačao njihov okus. Da bi se lješnjaci ispekli, treba ih rasporediti u jednom sloju na lim za pečenje i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 175-180 stupnjeva Celzija. Lješnjaci se peku oko 10-15 minuta, a tijekom pečenja ih treba povremeno promiješati kako bi se ravnomjerno ispekli. Sada znate na koliko stupnjeva pržiti lješnjake.
Prilikom prženja lješnjaka, temperatura ulja mora biti između 160-180 stupnjeva Celzija. Lješnjaci se prže oko 5-10 minuta, ovisno o željenoj boji i hrskavosti. Važno je paziti na vrijeme prženja kako se ne bi prepekli i izgubili svoj okus i hranjivu vrijednost. Prženi lješnjaci su izvrstan dodatak salatama, pečenom povrću i jelima od tjestenine. Također se koriste za izradu slastica, poput kolača, kolačića i čokolade. Prženi lješnjaci su također izvrstan zdravi snack koji se može konzumirati u bilo koje doba dana.