Pregledavajući svoje kuharice, svoje recepte i proučavajući web stranice proizvođača lisnatog tijesta niste još uvijek saznali na koliko stupnjeva se treba peći lisnato tijesto? Donosimo postavku koja bi trebala funkcionirati za većinu recepata.
Za normalnu odnosno konvekcijsku pećnicu, zagrijte pećnicu na temperaturu od 200°C i pecite lisnato tijesto u sredini pećnice od 20 minuta do 25 minuta. Provjerite nakon 20 minuta jer rubovi mogu lako zagorjeti od predugog pečenja.
Ako koristite pećnicu s ventilatorom, zagrijte pećnicu na temperaturu od 180°C i pecite lisnato tijesto u sredini pećnice od 15 do 20 minuta. Provjerite nakon 15 minuta.
Tamo gdje je nadjev lisnatog tijesta vrlo vlažan ili hladan i vjerojatno će sniziti temperaturu pečenja tijesta, temperatura pećnice bi trebala biti ista, ali možda će vam trebati produljeno vrijeme pečenja i do 40 minuta kako biste osigurali da lisnato tijesto bude ispravno pečeno.
Redovito provjeravajte da ne izgori. Možete položiti list aluminijske folije na sva područja koja izgledaju kao da bi se mogla prepeći. To će spriječiti lisnato tijesto da zagori.