Recept i priprema / Musaka od krumpira i povrća kao glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Musaka od krumpira i povrća pravi je vegetarijanski ručak. Osim što je ukusna, musaka od krumpira i povrća brzo se priprema.

9.4.2022.
15:44
Pixabay
VOYO logo

Musaka od krumpira i povrća pravi je izbor za svakog vegetarijanca. Iako postoji savršen recept, musaka od krumpira i povrća posebna je po tome što možete dodavati i izbacivati ono povrće koje vam ne odgovara ili koje ne volite. Priprema je vrlo jednostavna, a najviše se troši na pečenje musake.

Da bi se musaka od krumpira i povrća našla na vašem stolu, trebaju vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 velikih krumpira
  • manja cvjetača
  • manja brokula
  • 1 mrkva
  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • 1 glavica luka
  • povrtni temeljac
  • 3 litre vode
  • 2 jaja
  • sol, papar, crvena paprika
  • bosiljak, peršin
  • jogurt
  • maslinovo ulje

Krumpir ogulite i narežite na ploške. Očistite cvjetaču i brokulu te ju izrežite na manje cvjetove. Operite i na ploške narežite tikvicu i patlidžan. Narežite i luk. Svo povrće zajedno stavite u lonac zajedno s povrtnim temeljcem da zavri. Kuhajte 5 minuta te sklonite s vatre. Stavite grijati pećnicu na 200 stupnjeva, a za to vrijeme tepsiju premažite s maslinovim uljem. Posložite povrće sljedećim redom: krumpir – ostalo povrće – krumpir – ostalo povrće – krumpir. Nakon što dodate svaki red, začinite ga. Na kraju napravite smjesu od 2 jaja, jogurta i začina. Prelijte sve preko povrća. Stavite peći na 180 stupnjeva 30 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju s gornje strane.

Musaka od krumpira i povrća može se poslužiti samostalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo