Recept i priprema /

Musaka od krumpira i povrća kao glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Musaka od krumpira i povrća pravi je vegetarijanski ručak. Osim što je ukusna, musaka od krumpira i povrća brzo se priprema.

9.4.2022.
15:44
Pixabay
VOYO logo

Musaka od krumpira i povrća pravi je izbor za svakog vegetarijanca. Iako postoji savršen recept, musaka od krumpira i povrća posebna je po tome što možete dodavati i izbacivati ono povrće koje vam ne odgovara ili koje ne volite. Priprema je vrlo jednostavna, a najviše se troši na pečenje musake.

Da bi se musaka od krumpira i povrća našla na vašem stolu, trebaju vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 velikih krumpira
  • manja cvjetača
  • manja brokula
  • 1 mrkva
  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • 1 glavica luka
  • povrtni temeljac
  • 3 litre vode
  • 2 jaja
  • sol, papar, crvena paprika
  • bosiljak, peršin
  • jogurt
  • maslinovo ulje

Krumpir ogulite i narežite na ploške. Očistite cvjetaču i brokulu te ju izrežite na manje cvjetove. Operite i na ploške narežite tikvicu i patlidžan. Narežite i luk. Svo povrće zajedno stavite u lonac zajedno s povrtnim temeljcem da zavri. Kuhajte 5 minuta te sklonite s vatre. Stavite grijati pećnicu na 200 stupnjeva, a za to vrijeme tepsiju premažite s maslinovim uljem. Posložite povrće sljedećim redom: krumpir – ostalo povrće – krumpir – ostalo povrće – krumpir. Nakon što dodate svaki red, začinite ga. Na kraju napravite smjesu od 2 jaja, jogurta i začina. Prelijte sve preko povrća. Stavite peći na 180 stupnjeva 30 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju s gornje strane.

Musaka od krumpira i povrća može se poslužiti samostalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo