Musaka od krumpira i povrća pravi je izbor za svakog vegetarijanca. Iako postoji savršen recept, musaka od krumpira i povrća posebna je po tome što možete dodavati i izbacivati ono povrće koje vam ne odgovara ili koje ne volite. Priprema je vrlo jednostavna, a najviše se troši na pečenje musake.
Da bi se musaka od krumpira i povrća našla na vašem stolu, trebaju vam sljedeći sastojci:
- 5 velikih krumpira
- manja cvjetača
- manja brokula
- 1 mrkva
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- 1 glavica luka
- povrtni temeljac
- 3 litre vode
- 2 jaja
- sol, papar, crvena paprika
- bosiljak, peršin
- jogurt
- maslinovo ulje
Krumpir ogulite i narežite na ploške. Očistite cvjetaču i brokulu te ju izrežite na manje cvjetove. Operite i na ploške narežite tikvicu i patlidžan. Narežite i luk. Svo povrće zajedno stavite u lonac zajedno s povrtnim temeljcem da zavri. Kuhajte 5 minuta te sklonite s vatre. Stavite grijati pećnicu na 200 stupnjeva, a za to vrijeme tepsiju premažite s maslinovim uljem. Posložite povrće sljedećim redom: krumpir – ostalo povrće – krumpir – ostalo povrće – krumpir. Nakon što dodate svaki red, začinite ga. Na kraju napravite smjesu od 2 jaja, jogurta i začina. Prelijte sve preko povrća. Stavite peći na 180 stupnjeva 30 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju s gornje strane.
Musaka od krumpira i povrća može se poslužiti samostalno.