Musaka od kiselog kupusa jelo je od kiselog kupusa koje možete poslužiti kao glavno jelo. Kako se radi musaka od kiselog kupusa?
Za pripremu ovog jela trebat će vam oko sat vremena, priprema jela nije zahtjevna.
Musaka od kiselog kupusa sastojci:
- 1 kiselo zelje, srednje veličine
- ¾ šalice ulja
- sok od kupusa
- ½ šalice riže
- 3 sira žlice ribanca ili feta sira
- 2 žlice peršina, sitno nasjeckane
- crni papar
- sol
- 1 ½ šalice mlijeka
- 3 jaja
Musaka od kiselog kupusa priprema:
Nasjeckajte kupus i pirjajte ga sa sokom od kupusa na ulju dok ne omekša.
U zasebnoj posudi skuhajte rižu u 1 1/2 šalice slane vode.
Kuhanu rižu pomiješajte sa sirom s mljevenim peršinom i crnim paprom po ukusu.
Polovicu kupusa rasporedite u podmazan pleh, na njega stavite rižu, a zatim stavite drugu polovicu kupusa.
Musaki dodajte mlijeko i umućena jaja. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok ne porumene.