Glavno jelo /

Musaka od kiselog kupusa

Image

Jeste li probali musaku od kiselog kupusa? Ako niste svakako probajte, saznajte kako se radi musaka od kiselog kupusa.

29.8.2021.
15:27
VOYO logo

Musaka od kiselog kupusa jelo je od kiselog kupusa koje možete poslužiti kao glavno jelo. Kako se radi musaka od kiselog kupusa?

Za pripremu ovog jela trebat će vam oko sat vremena, priprema jela nije zahtjevna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musaka od kiselog kupusa sastojci:

  • 1 kiselo zelje, srednje veličine
  • ¾ šalice ulja
  • sok od kupusa
  • ½ šalice riže
  • 3 sira žlice ribanca ili feta sira
  • 2 žlice peršina, sitno nasjeckane
  • crni papar
  • sol
  • 1 ½ šalice mlijeka
  • 3 jaja

Musaka od kiselog kupusa priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasjeckajte kupus i pirjajte ga sa sokom od kupusa na ulju dok ne omekša.

U zasebnoj posudi skuhajte rižu u 1 1/2 šalice slane vode.

Kuhanu rižu pomiješajte sa sirom s mljevenim peršinom i crnim paprom po ukusu.

Polovicu kupusa rasporedite u podmazan pleh, na njega stavite rižu, a zatim stavite drugu polovicu kupusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musaki dodajte mlijeko i umućena jaja. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok ne porumene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo