Muffini s kokosom savršeni su izbor za desert od kokosa. Jednostavni su za pripremu, a idealni za sve prigode.
Sastojci za pripremu muffina s kokosom:
- 500 ml kokosovog mlijeka
- 140 g šećera u prahu
- 2 žličica ekstrakta vanilije
- 50 g kokosa
- 100 g kokosovog ulja
- 225 g šećera
- 3 velika jaja
- 200 g brašna
- 100 ml kokosovog mlijeka
Za pripremu muffina s kokosom, najprije ohladite kokosovo mlijeko preko noći. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i obložite kalup za muffine papirnatim kalupima.
Stavite kokosovo ulje i šećer u veliku zdjelu i električnom pjenjačom miksajte oko pet minuta dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. Dodajte jaja, jedno po jedno, miksajući dok se potpuno ne sjedine prije dodavanja još. Nakon toga za muffine s kokosom dodajte brašno, naizmjenično s kokosovim mlijekom, zatim dodajte ekstrakt vanilije.
Zagrabite tijesto u pripremljeni kalup za muffine pomoću žlice za sladoled, a zatim pecite 20-22 minute ili dok kolačići ne postanu zlatni i dok štapić umetnut u sredinu ne izađe čist. Izvadite muffine s kokosom iz kalupa i ohladite na pladnju.
Šlag za muffine je najbolje napraviti nekoliko sati nakon posluživanja. Otvorite kokosovo mlijeko naopako i izlijte tekućinu. Zagrabite gusto kokosovo mlijeko u veliku zdjelu, dodajte šećer u prahu i vaniliju i miksajte dvije do tri minute dok ne postane mekano i pjenasto.
Premažite ili zagrabite šlag na muffine i pospite suhim kokosom. Muffine s kokosom najbolje je čuvati u hladnjaku i pojesti u roku od par dana.