Zahvaljujući orašastim plodovima i cjelovitim žitaricama, ovi muffini od mrkve su dobar doručak. Kako pripremiti muffine od mrkve?
Sastojci za muffine od mrkve:
- 1 ¾ šalice pšeničnog brašna ili integralnog pšeničnog brašna
- 1 ½ žličice praška za pecivo
- 1 žličica mljevenog cimeta
- ½ žličice sode bikarbone
- ½ žličice soli
- ½ žličice mljevenog đumbira
- ¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 2 šalice oguljene i naribane mrkve
- ½ šalice grubo sjeckanih oraha
- ½ šalice grožđica, pomiješanih u 1 žličicu brašna
- ⅓ šalice kokosovog ulja ili maslinovog ulja
- ½ šalice javorovog sirupa ili meda
- 2 jaja
- šalica običnog grčkog jogurta
- čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica šećera u prahu
Priprema muffina od mrkve:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.
U velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet, sodu bikarbonu, sol, đumbir i muškatni oraščić. Dobro izmiješajte pjenjačom. U zasebnoj, maloj posudi, pomiješajte grožđice s 1 žličicom brašna da se ne zalijepe. Ostalim sastojcima dodajte naribanu mrkvu, nasjeckane orahe i pobrašnjene grožđice i promiješajte da se sjedini.
U srednjoj posudi za miješanje pomiješajte ulje i javorov sirup i umutite pjenjačom. Dodajte jaja i dobro umutite, zatim dodajte jogurt i vaniliju i dobro izmiješajte.
Mokre sastojke sipati u suhe i sve dobro izmiješajte. Vrhove muffina pospite šećerom. Pecite muffine 13 do 16 minuta. Muffine od mrkve ohladite i poslužite.