Muffini od bundeve idealan su jesenski odabir za doručak, ali i kao desert. Brzo se pripremaju, mekani su, a sastojke možete prilagođavati, ovisno o tome kakvi muffini od bundeve se vama sviđaju.
Muffini od bundeve se mogu pripremiti pomoću sljedećih sastojaka:
- 200 glatkog brašna
- 200 g pirea od bundeve
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- 1 čajna žličica agavinog sirupa
- 2 jaja
- 2 čajne žličice otopljenog maslaca
- prema želji: svježi sir, šunka, šlag
Za početak pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sirup. U drugoj posudi izmiješajte pire od bundeva i jaja pa dodajte već izmiješane suhe sastojke. Svemu dodajte maslac, pomiješajte te punite košarice za muffine. Muffini od bundeve rade se prema vašoj želji. Naime, ako želite, možete u smjesu još dodati svježi sir ili sitno nasjeckanu šunku. Ako pak želite da vaši muffini od bundeve budu desert, na kraju ih ukrasite sa šlagom. U svakom slučaju, prije posluživanje, pecite ih u već zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva do maksimalno 20 minuta.
Muffini od bundeve mogu se poslužiti kao toplo ili hladno jelo – ovisno o tome kako više volite.