Morsku salatu s mahunama i krumpirom možete servirati kao glavno jelo, ali vam isto tako može poslužiti i kao predjelo.
Sastojci potrebni za morsku salatu s mahunama i krumpirom
- 1/2 kilograma mladog, kuhanog, očišćenog krumpira
- 1 velika žlica i 1/2 male žličice soli
- 1/2 kilograma mahuna (odrezani krajevi)
- 1 kilogram malih lignji izrezanih na tanke kolutiće
- sok od 1 limuna
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 1/8 žličice mljevene čili paprike
- 1 češanj češnjaka (mljeven)
- 1 žlica mljevenog peršina
U nastavku slijedi priprema morske salate s mahunama i krumpirom.
1.korak
Krumpir stavite u lonac od 3 litre, ulijte hladnu vodu i dodajte 1 žlicu soli. Pustite da zavri i kuhajte dok ne omekša, to je oko 20 minuta za mali krumpir i 40 minuta za veći krumpir. Izvadite krumpir iz lonca i ostavite kipuću vodu. Krumpir prepolovite i stavite na pladanj sa prerezanim stranama okrenutim prema gore.
2.korak
Vruću vodu od krumpira nastavite kuhati. Zatim dodajte mahune u kipuću vodu i kuhajte 5 minuta ili dok ne omekšaju. Izvadite ih iz lonca i ponovo ostavite kipuću vodu. Mahune šokirajte pod hladnom vodom i ocijedite. Osušite ih i stavite pored krumpira na pladanj.
3.korak
Vruću vodu od krumpira i mahuna ponovo nastavite kuhati. Dodajte lignje i kuhajte 1 minutu ili dok se pipci ne uvinu, a prstenovi lignji ne postanu neprozirni. Ocijedite lignje i stavite ih na pladanj pored krumpira i mahuna.
4.korak
U manjoj zdjeli umutite sok od limuna, maslinovo ulje, papar, čili papriku, češnjak i peršin. Umiješajte i preostalih 1/2 žličice soli. Prelijte krumpir, mahune i lignje. Lagano promiješajte i poslužite toplu morsku salatu s mahunama i krumpirom.