Mochi su mali, slatki japanski kolačići napravljeni od ljepljivog rižinog brašna. Mochiji imaju mekan vanjski sloj i ukusno ljepljivo punjenje od zaslađene paste od crvenog graha.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusan mochi recept su:
- 1 šalica zaslađene paste od crvenog graha
- 1 šalica ljepljivog rižinog brašna
- 1 žličica zelenog čaja u prahu
- 1 šalica vode
- ¼ šalice bijelog šećera
- ½ šalice kukuruznog škroba
Prvo što trebate učiniti kada pripremate recept za mochi je zamotati pastu od crvenog graha u aluminijsku foliju i stavite u zamrzivač dok ne očvrsne, najmanje 1 sat. Temeljito pomiješajte brašno od ljepljive riže i prah zelenog čaja u zdjeli prikladnoj za mikrovalnu pećnicu. Umiješajte vodu, zatim šećer i miješajte dok ne postane glatko. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite u mikrovalnu na 3 minute i 30 sekundi.
U međuvremenu izvadite pastu od crvenog graha iz zamrzivača i podijelite je na 8 jednakih loptica. Izvadite mješavinu rižinog brašna iz mikrovalne. Promiješajte i poklopljeno zagrijavajte još 15 do 30 sekundi. Pospite radnu površinu kukuruznim škrobom. Otprilike 2 žlice vruće mješavine rižinog brašna uvaljajte u kuglu. Spljoštite kuglu i stavite jednu kuglicu smrznute paste od crvenog graha u sredinu.
Stisnite i pritisnite tijesto oko paste od graha dok potpuno ne prekrije. Pospite dodatnim kukuruznim škrobom i stavite mochi, sa šavovima prema dolje, u papirnati kalup za muffine da se mochiji ohlade prije posluživanja.