Svi znamo da mljeveno meso nije najugodnije za napraviti, stoga isprobajte sljedeća uputstva za mljeveno meso za bolonjez i napravite ga savršeno.
Sastojci za mljeveno meso za bolonjez:
- 500 g govedine narezane na trake,
- sol
- malo pancete
- začini
- 3 žlice maslinovog ulja
- luk
- češnjak
- povrće - celer i mrkva
Ulijte tanki sloj ulja na dno duboke tave. Na zagrijanom ulju pržite nasjeckanu pancetu dok ne postane hrskava. Dodajte luk i češnjak i pirjajte. Dodajte mljeveno goveđe meso za bolonjez i izlomite ga na manje komade drvenom lopaticom ili drugim ravnim priborom otpornim na toplinu.
Začinite mljeveno meso za bolonjez kao i povrće solju, paprom i začinima prema želji. Dobro promiješajte da se meso, povrće i začini dobro promiješaju. Pojačajte temperaturu skoro na najjaču. Dodajte celer i mrkvu. Kuhajte i miješajte smjesu dok govedina ne dobije duboku, zlatno smeđu boju. Meso za bolonjez neka se dinsta barem pola sata. Poslužite ga uz špagete.