Kuharica /

Kako pripremiti mljeveno meso za bolonjez?

Image
Foto: Pixabay

Ključno je da se mljeveno meso za bolonjez temeljito zapeče kako bi se istaknuo svaki djelić njegovog okusa. Kako pripremiti mljeveno meso za bolonjez?

23.7.2022.
11:01
Pixabay
VOYO logo

Svi znamo da mljeveno meso nije najugodnije za napraviti, stoga isprobajte sljedeća uputstva za mljeveno meso za bolonjez i napravite ga savršeno.

Sastojci za mljeveno meso za bolonjez:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g govedine narezane na trake,
  • sol
  • malo pancete
  • začini
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • luk
  • češnjak
  • povrće - celer i mrkva

Ulijte tanki sloj ulja na dno duboke tave. Na zagrijanom ulju pržite nasjeckanu pancetu dok ne postane hrskava. Dodajte luk i češnjak i pirjajte. Dodajte mljeveno goveđe meso za bolonjez i izlomite ga na manje komade drvenom lopaticom ili drugim ravnim priborom otpornim na toplinu.

Začinite mljeveno meso za bolonjez kao i povrće solju, paprom i začinima prema želji. Dobro promiješajte da se meso, povrće i začini dobro promiješaju. Pojačajte temperaturu skoro na najjaču. Dodajte celer i mrkvu. Kuhajte i miješajte smjesu dok govedina ne dobije duboku, zlatno smeđu boju. Meso za bolonjez neka se dinsta barem pola sata. Poslužite ga uz špagete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo