Kuharica /

Kako pripremiti mljeveno meso u tijestu za pizzu?

Image
Foto: Pixabay

Na pizzu zapravo možete staviti što god želite, pa tako recimo umjesto šunke možete staviti mljeveno meso, odnosno mljevenu govedinu.

15.7.2022.
14:38
Pixabay
VOYO logo

Mljeveno meso u tijestu za pizzu samo je jedan od načina kako napraviti pizzu, ali i iskoristiti mljeveno meso. Mljevenu govedinu prije stavljanja na pizzu morate pripremiti u tavi.

Sastojci koji su potrebni za pripremu mljevenog meso za pizzu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • mljevena govedina
  • glavica luka, nasjeckana
  • češnjak
  • sušeni origano
  • sol, papar
  • cheddar sir i mozzarella sir, naribani
  • tijesto za pizzu

Upute za pripremu:

  1. U tavi kuhajte mljevenu govedinu, luk, češnjak, origano, sol i papar na srednje jakoj vatri, miješajući s vremena na vrijeme, 3 do 5 minuta ili dok govedina više ne bude ružičasta. Ocijedite svu masnoću. Staviti na stranu.
  2. Na lagano pobrašnjenu površinu stavite tijesto za pizzu. Tijesto premažite umakom. Stavite govedinu i pospite cheddarom i mozzarellom. Pecite na najnižem roštilju u prethodno zagrijanoj pećnici na 200° oko 15 minuta ili dok sir ne zapuhne, a korica ne postane zlatna i lagano napuhana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo