Prilog mlada mrkva na slatko-kiseli način odlično se slaže sa svim glavnim jelima i onim mesnim i ribljim. Za nešto više od pola sata pripremite ovaj egzotičan prilog.
Sastojci za pripremu mlade mrkve na slatko-kiseli način:
- 1 kg mrkve, oguljene i izrezane na dijagonale
- 2 mladog luka, nasjeckana
- žlica sezamovo ulje
- žlica jabučnog octa
- žlica meda
- žličica čili umaka
- 1/2 žličice soli
- 2 češnja češnjaka, mljevena
Mlada mrkva na slatko-kiseli način priprema:
Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
U posudu stavite mrkvu i mladi luk. U drugoj posudi pomiješajte ulje, ocat, med, čili umak, sol i češnjak. Sve dobro izmiješajte.
Dodajte smjesu u mrkvu i mladi luk. Dobro premažite i stavite peći. Pecite oko pola sata dok mrkva ne omekša.
Mlada mrkva na slatko-kiseli način je gotova i spremna za posluživanje kao prilog uz glavno jelo.