Recept / Mlada mrkva na slatko-kiseli način kao prilog uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Mlada mrkva na slatko-kiseli način odličan je prilog uz glavno jelo. Kako se priprema mlada mrkva na slatko-kiseli način?

5.3.2022.
15:16
Pixabay
VOYO logo

Prilog mlada mrkva na slatko-kiseli način odlično se slaže sa svim glavnim jelima i onim mesnim i ribljim. Za nešto više od pola sata pripremite ovaj egzotičan prilog.

Sastojci za pripremu mlade mrkve na slatko-kiseli način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg mrkve, oguljene i izrezane na dijagonale
  • 2 mladog luka, nasjeckana
  • žlica sezamovo ulje
  • žlica jabučnog octa
  • žlica meda
  • žličica čili umaka
  • 1/2 žličice soli
  • 2 češnja češnjaka, mljevena

Mlada mrkva na slatko-kiseli način priprema:

Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu stavite mrkvu i mladi luk. U drugoj posudi pomiješajte ulje, ocat, med, čili umak, sol i češnjak. Sve dobro izmiješajte.

Dodajte smjesu u mrkvu i mladi luk. Dobro premažite i stavite peći. Pecite oko pola sata dok mrkva ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada mrkva na slatko-kiseli način je gotova i spremna za posluživanje kao prilog uz glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo