Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
kratko i slatko /

Mirisni kolač s trešnjama i mascarpone sirom

Ovih dana hrvatske tržnice, ali i vaši vrtovi, puni su prvih trešanja! Ako ste među onima koji obožavaju ovo voće, uživat ćete u najnovijem desertu koji vam donosi najbolja hrvatska slastičarka Mirjana Špoljar

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sastojci

Biskvit

5 jaja

26 dagš ećera u prahu

25 dag margarina s vanilijom

27 dag glatkog brašna

3 g cimeta

30 dag svježih trešanja

1/2 kom praška za pecivo

Krema

25 dag Mascarpone sira

12 dag šećera u prahu

1 kom vanilin šećera

0,5 l tučenog slatkog vrhnja

1 g želatine u prahu

naribane korice pola naranče

Priprema

1. Biskvit:

Pjenasto izmiješamo margarin s vanilijom, cimet i šećer u prahu, te dodajemo jedno po jedno jaje. Kada se smjesa spoji, lagano umiješamo brašno u koje smo prethodno dodali prašak za pecivo. Na kraju po tijestu posložimo očišćene trešnje. Pečemo na 170ᵒ C oko 30 min. Biskvit ohladimo, te poslužimo uz kremu od mascarpone sira.

2. Krema:

Pjenasto izmiješamo mascarpone sir, vanilin šećer, šećer u prahu i koricu naranče te na kraju umiješamo tučeno slatko vrhnje i želatinu koju smo prethodno otopili na pari. Ukoliko nemamo želatine, možemo samo izmiješati tučeno slatko vrhnje da krema bude čvršće. Ohladimo 1 sat u hladnjaku, te radimo žličnjake, koje slažemo na biskvit. Dekoriramo sa svježom mentom i trešnjama.

Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike