Mirisni kolač s trešnjama i mascarpone sirom
Sastojci
Biskvit
5 jaja
26 dagš ećera u prahu
25 dag margarina s vanilijom
27 dag glatkog brašna
3 g cimeta
30 dag svježih trešanja
1/2 kom praška za pecivo
Krema
25 dag Mascarpone sira
12 dag šećera u prahu
1 kom vanilin šećera
0,5 l tučenog slatkog vrhnja
1 g želatine u prahu
naribane korice pola naranče
Priprema
1. Biskvit:
Pjenasto izmiješamo margarin s vanilijom, cimet i šećer u prahu, te dodajemo jedno po jedno jaje. Kada se smjesa spoji, lagano umiješamo brašno u koje smo prethodno dodali prašak za pecivo. Na kraju po tijestu posložimo očišćene trešnje. Pečemo na 170ᵒ C oko 30 min. Biskvit ohladimo, te poslužimo uz kremu od mascarpone sira.
2. Krema:
Pjenasto izmiješamo mascarpone sir, vanilin šećer, šećer u prahu i koricu naranče te na kraju umiješamo tučeno slatko vrhnje i želatinu koju smo prethodno otopili na pari. Ukoliko nemamo želatine, možemo samo izmiješati tučeno slatko vrhnje da krema bude čvršće. Ohladimo 1 sat u hladnjaku, te radimo žličnjake, koje slažemo na biskvit. Dekoriramo sa svježom mentom i trešnjama.
Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!