Zašto kupovati prethodno mljeveno, pakirano meso za pljeskavice, koje će možda dovesti do isušenih pljeskavica, kada možete samljeti svoje meso za pljeskavice. Za mljevenje vlastitog mesa za pljeskavice potreban vam je samo nož, daska za rezanje, kocke leda, dvije zdjele za miješanje, mlin za meso ili procesor hrane i nekoliko minuta vremena. Kada sameljete svoje meso za pljeskavice, znate odakle dolazi govedina, plus vi kontrolirate sadržaj masti i možete prilagoditi komade govedine.
Kako možete sami napraviti meso za pljeskavice:
Provjerite je li vaš mlin za meso hladan. Možete ga staviti u zamrzivač najmanje 1 sat prije nego što ga planirate koristiti.
Pazite da vam meso bude hladno. Nakon što ste meso narezali na kockice ravnomjerno ih rasporedite na lim za pečenje i stavite u zamrzivač dok meso ne postane čvrsto, ali ne i smrznuto, oko 20-30 minuta.
Pobrinite se da imate hladnu zdjelu za mljevenu govedinu. Dvaput prođite meso kroz mlin. Dvaput proći kockice odreska kroz stroj za mljevenje mesa, prvo grubljim diskom, a zatim malo finijim diskom, dat će vašim pljeskavicama savršenu teksturu.
Nježno oblikujte pljeskavice za hamburgere. Prilikom oblikovanja pljeskavica nemojte zbijati pljeskavice prečvrsto, koristite nježan dodir. I svakako napravite malu rupicu prstom ili palcem u sredini svake pljeskavice kako biste spriječili izbočenje.