Recept i priprema /

Kombinacija mesa i gljiva savršen izbor za glavni obrok

Image

Iznenada ste dobili želju za mesom s gljivama? Na pravom ste mjestu. Ovdje pronađite recept za meso s gljivama koje možete pripremiti u gulašu.

2.9.2022.
15:39
VOYO logo

Ovaj recept za meso s gljivama izvrsno je glavno jelo koje se poslužuje uz pire krumpir. Evo kako se priprema.

Sastojci za meso s gljivama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g govedine bez kostiju, izrezano na kockice
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 500 g narezanih svježih gljiva
  • 2 srednje glavice luka, narezane na ploške
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • 1 vrećica goveđe juhe
  • 1 šalica suhog crnog vina ili dodatna goveđa juha
  • pola šalice rakije
  • 1 žlica paste od rajčice
  • Po 1/4 čajne žličice suhih listića peršina, ružmarina, listova kadulje, estragona i majčine dušice
  • 3 žlice brašna
  • 3 žlice vode
  • pire krumpir

Kako se priprema meso s gljivama u gulašu?

Zagrijte pećnicu na 160°. Govedinu pospite soli i paprom. U pećnici otpornoj na pećnicu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Izvadite iz posude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte gljive i luk u tavu te kuhajte i miješajte dok ne omekša. Dodajte češnjak i nastavite kuhati još 1 minutu. Umiješajte juhu, vino, rakiju, pastu od rajčice i začinsko bilje. Vratite govedinu u tavu. Pustite da prokuha.

Pecite, poklopljeno, 1 sat. U maloj zdjeli pomiješajte brašno i vodu dok ne postane glatko, zatim postupno umiješajte u gulaš. Pecite poklopljeno još 30 minuta ili dok se gulaš ne zgusne i govedina ne omekša. Meso s gljivama poslužite uz pire krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo