Nije bitno o kojoj vrsti mesa se radi, svaki sok od pečenja biti će idealan za vaš mesni umak. Jedini važan sastojak koji je potreban je tekućina koja je ostala od pečenja.
Nakon što izvadite meso koje je pečeno u limu, ostavite da se odvoji masnoća od preostalog soka od pečenja. Nakon što se odvoji, masnoću lagano odlijte.
U šalici pomiješajte oštro brašno s vodom i prelijte preko soka od pečenja. Sve dobro promiješajte i pustite da se prokuha kako bi se stvorio gust mesni umak od soka od pečenja.
Provjerite okus, pa začinite po želji. Ako ste pekli piletinu, tada će uz ovo meso najbolje odgovarati kiselkasti i slani umak, dok se uz tamno meso veže slatko-slani umak.
Također, kada pečete meso, uz njega stavite i razno povrće i luk kako bi umak bio još puniji. Povrće kasnije možete usitniti zajedno sa sokom od pečenja i začiniti mesni umak po želji.