Kulinarstvo /

Kako se pripremaju domaće mesne okruglice?

Image
Foto: Pixabay

Želite od juhe napraviti kompletan obrok? Dodavanje mesnih okruglica u juhu savršen je način za to. Donosimo ukusan recept za mesne okruglice za juhu.

27.2.2023.
9:57
Pixabay
VOYO logo

Mesne okruglice su omiljeni dodatak juhama i jušnim bazama. One su savršen način da obogatite okus i teksturu vaših juha, a istovremeno dodate i hranjive sastojke u obliku mesa. Sastojci potrebni da se pripreme domaće mesne okruglice za juhu su:

  • 500 g mljevenog mesa (može biti svinjetina, junetina ili mješavina oba mesa)
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice luk u prahu
  • 1/4 šalice nasjeckanog peršina
  • 1 žlica maslinovog ulja

Kako biste pripremili mesne okruglice za juhu najprije u velikoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso, krušne mrvice, jaje, mlijeko, sol, papar, češnjak u prahu, luk u prahu i nasjeckani peršin. Miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine. Oblikujte smjesu u male kuglice. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte mesne okruglice za juhu u tavu i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju. U velikoj posudi zakuhajte vodu. Dodajte mesne okruglice u vodu i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih i dodajte u juhu. Ovaj jednostavan i ukusan recept za mesne okruglice za juhu već je gotov i zasigurno će oduševiti sve koji kušaju juhu s mesnim okruglicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo