Mesne okruglice su omiljeni dodatak juhama i jušnim bazama. One su savršen način da obogatite okus i teksturu vaših juha, a istovremeno dodate i hranjive sastojke u obliku mesa. Sastojci potrebni da se pripreme domaće mesne okruglice za juhu su:
- 500 g mljevenog mesa (može biti svinjetina, junetina ili mješavina oba mesa)
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 1 jaje
- 1/4 šalice mlijeka
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice luk u prahu
- 1/4 šalice nasjeckanog peršina
- 1 žlica maslinovog ulja
Kako biste pripremili mesne okruglice za juhu najprije u velikoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso, krušne mrvice, jaje, mlijeko, sol, papar, češnjak u prahu, luk u prahu i nasjeckani peršin. Miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine. Oblikujte smjesu u male kuglice. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte mesne okruglice za juhu u tavu i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju. U velikoj posudi zakuhajte vodu. Dodajte mesne okruglice u vodu i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih i dodajte u juhu. Ovaj jednostavan i ukusan recept za mesne okruglice za juhu već je gotov i zasigurno će oduševiti sve koji kušaju juhu s mesnim okruglicama.