U potrazi ste za mesnim glavnim jelo koje želite pripremiti u pećnici. Kako bi vam olakšali donosimo vam recept za pripremu mesnog jela iz pećnice.
Sastojci za mesno jelo iz pećnice broj jedan:
- 4 češanj češnjaka, plus 2 cijele glavice
- 5 grančice ružmarina
- 1 žlica sjemenki komorača
- 1½ žličice košer soli
- 2žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, podijeljeno
- Svježe mljeveni crni papar
- 1½ kilograma svinjskog filea
- 4 kriške slanine
Za pripremu ovog mesnog jela iz pećnice učinite slijedeće. Zagrijte pećnicu na 220 °. Ogulite i sitno nasjeckajte 4 režnja češnjaka. 2 cijele glavice češnjaka prepolovite poprečno. S 1 grančice ružmarina ogolite lišće, odbacite stabljiku i sitno nasjeckajte lišće. Sitno nasjeckajte 1 žlicu. sjeme komorača.
Pomiješajte nasjeckani češnjak, nasjeckani ružmarin, sjeckane sjemenke komorača, sol i 1 žlicu. ulje u maloj zdjeli; začinite paprom. Utrljajte smjesu češnjaka preko svinjskog izreza na obloženi lim za pečenje (ako imate vremena za to ujutro, odlično; ohladite svinjetinu do večere). Raštrkajte preostale 4 grančice ružmarina u veliku posudu za pečenje i na nju stavite izrezak.
Omotajte 4 kriške slanine oko fileta, završavajući krajeve ispod, tako da slanina ostane na mjestu. Gnjezdite prepolovljene glavice češnjaka oko fila i prelijte preostalom 1 žlicom. ulje.
Pecite dok termometar s trenutnim očitavanjem umetnut u najdeblji dio izrezaka ne registrira 145 ° na srednjoj temperaturi 30-40 minuta.
Prebacite na dasku za rezanje i ostavite da se odmori najmanje 10 minuta prije rezanja. Svinjetinu možete istrljati mješavinom češnjaka 1 dan unaprijed. Poklopiti i ohladiti mesno jelo iz pećnice.