Za pripremu ove meksičke salate sa kukuruzom morate pripremiti sljedećih 10 sastojaka, ali naravno neke možete zamijeniti i prilagoditi vašem ukusu.
Sastojci za meksičku salatu sa kukuruzom:
- 2 limenke kukuruza šećerca
- maslinovo ulje
- žlica majoneze
- češanj češnjaka, samljeven
- korica i sok 1 limete
- 60 g nasjeckanog mladog luka
- 30 g izmrvljenog feta sira
- 30 g sitno nasjeckanog cilantra
- pola žličice dimljene paprike ili čilija u prahu
- 1 jalapeño papričica, narezan na kockice
- pola žličice soli
Kako se priprema meksička salata s kukuruzom?
Zagrijte roštilj na srednje jaku temperaturu. Premažite kukuruz maslinovim uljem i pecite na roštilju 2 minute sa svake strane ili dok se ne pougljeni. Maknite s roštilja i ostavite sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte majonezu, češnjak i koricu i sok limete. Narežite zrna kukuruza i dodajte u zdjelu zajedno s mladim lukom. Promiješajte da se prekrije, zatim dodajte sir, cilantro, dimljenu papriku, jalapeño i sol.
Začinite po želji i poslužite odmah ili ohladite dok ne budete spremni za posluživanje meksičke salate sa kukuruzom.