Meksička salata može se kombinirati s bilo čime. Može se jesti za doručak uz šalicu jogurta, a može se jesti i kao prilog pečenoj piletini. Meksička salata najukusnija je kada se posluži hladna. Kako se priprema meksička salata?
Za meksičku salatu potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 2 glavice crvenog luka
- jedna ljuta papričica
- 1 žlica meda
- 1 žlica soka od limuna
- glavica zelene salate
- grah iz konzerve
- grašak iz konzerve
- kukuruz iz konzerve
- ulje i sol.
Ovu salatu vrlo je lako pripremiti za svega nekoliko minuta.
Glavicu zelene salate narežite na sitne komade i stavite u posudu. Crveni luk narežite na kolutiće i dodajte u posudu sa zelenom salatom.
Povrće iz konzerve, grah, grašak i kukuruz izvadite iz konzerve i dobro ocijedite. Kada je povrće ocijeđeno dodajte ih u posudu sa zelenom salatom i crvenim lukom.
Dodajte ulje, sol, med i sok limuna te sve zajedno dobro izmiješajte kako bi svi sastojci upili ulje, limunov sok i med. Na kraju po cijeloj posudi pospite mljevene ljute paprike i salata je spremna za serviranje.
Meksička salata može se jesti odmah, ali preporučamo staviti u hladnjak barem 20 minuta kako bi se malo rashladila.