Roštilj, pohano meso ili meso iz pećnice su obroci uz koje meksička salata od graha savršeno odgovara. Osim što je možete jesti kao prilog, možete je jesti i samu kao lagani ručak u vrućim ljetnim danima.
Meksička salata od graha recept:
- 1 1/2 kg graha
- 85 dkg kukuruza
- glavica luka
- paprika
- ulje i ocat
- začini
Pripremanje meksičke salate od graha započinje sjeckanjem luka i paprike na sitne komadiće. Nakon toga, potrebno je izvaditi grah i kukuruz iz konzerve pa ih temeljito isprati u čistoj hladnoj vodi.
Sve pripremljene sastojke stavite u zdjelu u kojoj ih želite poslužiti. Dodajte malo ulja i nekoliko žlica octa. Salata ne bi smjela biti previše kisela pa pripazite na doziranje. Sada na red dolaze začini. Od začina možete koristiti one klasične – sol, no obavezan začin je papar. Sve sastojke dobro promiješajte i meksička salata od graha je gotova.