Dizana tijesta / Mekane kiflice od dizanog tijesta - recept i priprema

Image

Nema ništa ukusnije od mirisnih i mekanih kiflica koje se tope u ustima. Kako pripremiti mekane kiflice od dizanog tijesta?

19.7.2023.
11:42
VOYO logo

Priprema mekanih kiflica od dizanog tijesta vrlo je jednostavna, a konačni rezultat će oduševiti vas i vaše ukućane.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g glatkog brašna
  • vrećica suhog kvasca
  • 60 g šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 120 ml toplog mlijeka
  • 80 g maslaca, istopljenog
  • 1 jaje

Kako biste pripremili mekane kiflice od dizanog tijesta, najprije u maloj posudi pomiješajte suhi kvasac s malo tople vode i žličicom šećera. Ostavite da odstoji nekoliko minuta dok se ne stvori pjena na površini.

U velikoj zdjeli, pomiješajte glatko brašno, preostali šećer i sol. Dodajte aktivirani kvasac, toplo mlijeko, istopljeni maslac i jaje u zdjelu s brašnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamijesite mekano tijesto. Ako je potrebno, dodajte još brašna ili mlijeka kako biste dobili konzistenciju tijesta koja nije previše ljepljiva. Pokrijte zdjelu krpom i ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu otprilike 1 do 1,5 sat, ili dok se ne udvostruči njegov volumen.

Kada se tijesto udvostručilo, premijesite ga kako biste izbacili zrak, da bi kiflice bile što mekanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblikujte male kuglice od tijesta i stavljajte ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, ostavljajući malo prostora između svake kuglice. Pokrijte kiflice krpom i ostavite ih da se dižu još 15-20 minuta.

U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite kiflice u prethodno zagrijanoj pećnici 15-20 minuta, ili dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite kiflice iz pećnice i odmah ih premažite istopljenim maslacem kako biste im dali dodatni sjaj i mekoću.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo