Priprema mekanih kiflica od dizanog tijesta vrlo je jednostavna, a konačni rezultat će oduševiti vas i vaše ukućane.
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- vrećica suhog kvasca
- 60 g šećera
- 1/2 žličice soli
- 120 ml toplog mlijeka
- 80 g maslaca, istopljenog
- 1 jaje
Kako biste pripremili mekane kiflice od dizanog tijesta, najprije u maloj posudi pomiješajte suhi kvasac s malo tople vode i žličicom šećera. Ostavite da odstoji nekoliko minuta dok se ne stvori pjena na površini.
U velikoj zdjeli, pomiješajte glatko brašno, preostali šećer i sol. Dodajte aktivirani kvasac, toplo mlijeko, istopljeni maslac i jaje u zdjelu s brašnom.
Zamijesite mekano tijesto. Ako je potrebno, dodajte još brašna ili mlijeka kako biste dobili konzistenciju tijesta koja nije previše ljepljiva. Pokrijte zdjelu krpom i ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu otprilike 1 do 1,5 sat, ili dok se ne udvostruči njegov volumen.
Kada se tijesto udvostručilo, premijesite ga kako biste izbacili zrak, da bi kiflice bile što mekanije.
Oblikujte male kuglice od tijesta i stavljajte ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, ostavljajući malo prostora između svake kuglice. Pokrijte kiflice krpom i ostavite ih da se dižu još 15-20 minuta.
U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite kiflice u prethodno zagrijanoj pećnici 15-20 minuta, ili dok ne poprime zlatno smeđu boju.
Izvadite kiflice iz pećnice i odmah ih premažite istopljenim maslacem kako biste im dali dodatni sjaj i mekoću.