Medvjeđe šape s orasima napravite i poslužite uz šalicu toplog čaja. Ovaj na neki način starinski recept nikada neće dosaditi. Priprema je vrlo jednostavna i nije zahtjevna, a kolač je gotov za sat vremena.
Medvjeđe šape s orasima sastojci:
- 32 dkg brašna
- 25 dkg maslaca
- 20 dkg šećera
- jaje
- 12 dkg mljevenih oraha
- vanilin šećer
Medvjeđe šape s orasima priprema:
Od svih sastojaka napravite glatku smjesu. Kada je smjesa gotova, ostavite je 15-ak minuta neka se odmori. Za to vrijeme pripremite kalupe za pripremu medveđih šapa. Dobro ih namastite i pobrašnite. Nakon toga u svaki kalup s rukom utisnite malo smjese da se popuni kalup.
Posložite kalupe u lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta.
Medvjeđe šape s orasima izvadite iz kalupa i pospijte šećerom u prahu prije posluživanja. Medvjeđe šape s orasima suhi su kolači koji se mogu jesti i do nekoliko dana.