Izbjegavate konzumirati šećer, ali ne znate s čime zamijeniti šećer u kavi. Najbolji način kako možete zamijeniti šećer u kavi je si medom. Kako se koristi med u kavi?
Za razliku od šećera i umjetnih zaslađivača, od kojih oba nude malo u smislu prehrane, med pruža neke vitamin, minerale i druge spojeve koji vašoj kavi mogu dati blagi nutritivni poticaj.
Med u kavi sadrži antioksidanse za koje se pokazalo da pomažu u sprječavanju oštećenja stanica uzrokovanih štetnim spojevima zvanim slobodni radikali. Međutim, male količine meda koje se obično dodaju vrućoj kavi vjerojatno neće donijeti značajne prednosti.
Dodavanje meda u kavu dodaje šećer i kalorije napitku. Ovisno o vašim zdravstvenim ciljevima, možda ćete htjeti odabrati zaslađivač bez kalorija. Ako odlučite koristiti med u kavi, počnite sa samo malom količinom blagog meda kako biste ograničili koliko se okus mijenja i prilagodite količinu dodavanja dok ne pronađete svoju slatku točku.