U kuhinji Mate Jankovića, čini se, kuha se samo hrvatsko, a upravo je to tema njegove najnovije domaće kuharice.
"Zvali su me da sam odradim taj projekt, a ja sam
zaključio da nisam dovoljno jak autoritet za sva polja hrvatske
kuhinje i odlučio sam u to uključiti svoje kolege",
ispričao nam je Janković.
Na kuharici je tako radilo 36 istaknutih kuhara, a podijeljeni su bili na četiri regije. Recept po repcept i rezultat je monografija hrvatske gastronomije koja je u vrijeme turističke sezone - odličan suvenir!
Kreativna direktorica, Anamarija Žužul, objasnila je: "Ovo je knjiga koju će svaki turist kupiti i držati kao uspomenu na svoj put u Hrvatsku, a Hrvati će je držati kao enciklopediju domaćih jela."
Upravo ova kuharica ima potencijal postati najbolja promocija Lijepe naše. Zahvaljujući njoj nije nemoguće da se stranci zaljube u našu gastronomiju zahvaljujući jednom suveniru, a Mate i ekipa uskoro će se baciti na stvaranje novog slasnog nastavka.
Pročitajte još:
- Jeste li već probali 'mjesečevo mlijeko' - novi eliksir za dobar san?
- Pronašli smo odgovor na pitanje možemo li smrznuti mlijeko
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!