Mariniranjem svježih tikvica poboljšavate njihov okus za daljnju pripremu. Marinirane svježe tikvice se mogu koristiti u raznim receptima.
Sastojci za marinirane svježe tikvice:
- 2 tikvice
- 1/2 vezice vlasca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice soka od limuna
- sol i papar
Priprema mariniranih svježih tikvica:
Prvo pripremite svježe tikvice za pripremu. Operite svježe tikvice i odrežite oba kraja tikvice. Nožem ili gulilicom uklonite sve oštećene dijelove kože i deblje dijelove kože sa svježe tikvice prije nastavka pripreme. Nožem narežite svježe tikvice na tanke trakice, trakice ne bi trebale biti previše tanke, tako da pripazite kod rezanja tikvica na trake.
Nasjeckajte vlasac na sitne komadiće koje ćete kasnije posuti po mariniranim svježi tikvicama.
U posudi pomiješajte maslinovo ulje i limun, to ćete koristiti kao marinadu za svježe tikvice i narezani kvasac. Posoliti i popapriti pripremljenu marinadu od maslinovog ulja i limuna. Dodajte tikvice i vlasac u marinadu od ulja i limuna kako bi se marinirale. Sve dobro izmiješajte kako bi marinada u potpunosti prekrila svježe tikvice.
Pokrijte i ostavite da se svježe tikvice mariniraju u hladnjaku 12 sati prije daljnje upotrebe. Marinirane svježe tikvice pecite na grill tavi ili roštilju.