Marinada je tekućina koja se koristi za poboljšanje okusa i mekoće mesa. Obično se sastoji od kiselina, ulja, začina i biljaka. Mariniranje mesa u ovoj tekućini može poboljšati njegov okus, a također može poboljšati njegovu teksturu i mekoću. Svinjski vrat je ukusno i sočno meso koje se često priprema u pećnici. Marinada za svinjski vrat u pećnici može poboljšati njegov okus i teksturu.
Sastojci potrebni da se pripremi marinada za svinjski vrat u pećnici su:
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- 1/4 šalice octa
- 1/4 šalice soja umaka
- 2 žlice meda
- 2 žlice senfa
- 2 žlice nasjeckanog češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg ružmarina
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
Kada pripremate marinadu za svinjski vrat u pećnici, najprije u zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, ocat, soja umak, med, senf, češnjak, ružmarin, sol i papar. U drugoj zdjeli stavite svinjski vrat i prelijte marinadom. Prekrijte zdjelu i stavite je u hladnjak najmanje 2 sata, idealno preko noći.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Svinjski vrat izvadite iz marinade i stavite ga na lim za pečenje. Pecite u pećnici 30-40 minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju i dok ne bude dovoljno pečen. Mariniranje svinjskog vrata u ovakvoj marinadi dodat će mu dubok i slojevit okus, a također će ga učiniti nježnijim i sočnijim. Ovaj jednostavan recept za marinadu već je gotov i svinjski vrat iz pećnice je spreman za posluživanje uz prilog po želji.