Kulinarstvo /

Marinada za svinjski vrat u pećnici - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Mariniranje mesa prije pripreme osigurava sočno i ukusno meso, a ovaj recept za marinadu za svinjski vrat u pećnici nije nimalo drugačiji. Saznajte kako se priprema marinada za svinjski vrat u pećnici.

2.3.2023.
14:25
Pixabay
VOYO logo

Marinada je tekućina koja se koristi za poboljšanje okusa i mekoće mesa. Obično se sastoji od kiselina, ulja, začina i biljaka. Mariniranje mesa u ovoj tekućini može poboljšati njegov okus, a također može poboljšati njegovu teksturu i mekoću. Svinjski vrat je ukusno i sočno meso koje se često priprema u pećnici. Marinada za svinjski vrat u pećnici može poboljšati njegov okus i teksturu.

Sastojci potrebni da se pripremi marinada za svinjski vrat u pećnici su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 1/4 šalice octa
  • 1/4 šalice soja umaka
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice nasjeckanog češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra

Kada pripremate marinadu za svinjski vrat u pećnici, najprije u zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, ocat, soja umak, med, senf, češnjak, ružmarin, sol i papar. U drugoj zdjeli stavite svinjski vrat i prelijte marinadom. Prekrijte zdjelu i stavite je u hladnjak najmanje 2 sata, idealno preko noći.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Svinjski vrat izvadite iz marinade i stavite ga na lim za pečenje. Pecite u pećnici 30-40 minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju i dok ne bude dovoljno pečen. Mariniranje svinjskog vrata u ovakvoj marinadi dodat će mu dubok i slojevit okus, a također će ga učiniti nježnijim i sočnijim. Ovaj jednostavan recept za marinadu već je gotov i svinjski vrat iz pećnice je spreman za posluživanje uz prilog po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo