Kulinarstvo /

Marinada za svinjski kare u komadu - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pripremate svinjski kare i želite osigurati njegovu sočnost? Marinada za svinjski kare u komadu je sve što vam treba.

15.2.2023.
13:41
Pixabay
VOYO logo

Marinada je smjesa sastojaka koja se koristi za poboljšanje okusa, mekoću i sočnost mesa. Marinada se obično sastoji od kiselog sastojka poput limunovog soka ili octa, ulja, začina i bilja. Mariniranje mesa pomaže u razbijanju vlakana mesa i omekšavanju te poboljšava okus i teksturu mesa.

Sastojci za pripremu marinade za svinjski kare u komadu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Senf
  • Limunov sok
  • Med
  • Ulje
  • Bijelo vino
  • Češnjak
  • Ružmarin
  • Origano
  • Papar

Za pripremu marinade za svinjski kare najprije pomiješajte sve sastojke u posudi dok se ne dobije glatka smjesa. Prije mariniranja, meso treba dobro očistiti i osušiti te zarezati po površini. To omogućava marinadi da prodre u meso i poboljša njegov okus i teksturu. Meso se stavlja u vrećicu za mariniranje i prelije marinadom te se ostavi u hladnjaku najmanje jedan sat, a poželjno je i preko noći.

Nakon mariniranja, svinjski kare u komadu se peče u pećnici na temperaturi od 180 do 200°C. Važno je paziti na temperaturu mesa tijekom pečenja i preporučuje se da se meso ostavi da se odmori nakon pečenja kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili po mesu. Marinada za svinjski kare u komadu može se prilagoditi prema osobnom ukusu i preferencijama. Na primjer, možete dodati ljutu papriku ili med kako bi dobili slatko-ljuti okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo