Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Marinada za svinjski kare u komadu - recept i priprema

Pripremate svinjski kare i želite osigurati njegovu sočnost? Marinada za svinjski kare u komadu je sve što vam treba.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Marinada je smjesa sastojaka koja se koristi za poboljšanje okusa, mekoću i sočnost mesa. Marinada se obično sastoji od kiselog sastojka poput limunovog soka ili octa, ulja, začina i bilja. Mariniranje mesa pomaže u razbijanju vlakana mesa i omekšavanju te poboljšava okus i teksturu mesa.

Sastojci za pripremu marinade za svinjski kare u komadu su:

Senf

Limunov sok

Med

Ulje

Bijelo vino

Češnjak

Ružmarin

Origano

Papar

Za pripremu marinade za svinjski kare najprije pomiješajte sve sastojke u posudi dok se ne dobije glatka smjesa. Prije mariniranja, meso treba dobro očistiti i osušiti te zarezati po površini. To omogućava marinadi da prodre u meso i poboljša njegov okus i teksturu. Meso se stavlja u vrećicu za mariniranje i prelije marinadom te se ostavi u hladnjaku najmanje jedan sat, a poželjno je i preko noći.

Nakon mariniranja, svinjski kare u komadu se peče u pećnici na temperaturi od 180 do 200°C. Važno je paziti na temperaturu mesa tijekom pečenja i preporučuje se da se meso ostavi da se odmori nakon pečenja kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili po mesu. Marinada za svinjski kare u komadu može se prilagoditi prema osobnom ukusu i preferencijama. Na primjer, možete dodati ljutu papriku ili med kako bi dobili slatko-ljuti okus.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike