Marinada za ukusnu i sočnu piletinu u pećnici
Piletina u pećnici jedan od najčešćih načina pripreme piletine. Kako bi piletina iz pećnice bila ukusna i sočna potrebno je napraviti dobru marinadu. Kako se radi marinada za piletinu u pećnici?
Sastojci za marinadu za piletinu u pećnici:
20ml meda
65ml senfa
2 žlice mljevene paprike
2 žlice soli
½ žlice mljevenog papra
4 žlice jabučnog octa
3 žlica maslinovog ulja
list peršina
Priprema marinade za piletinu u pećnici:
1. Sve navedene sastojke za marinadu ubacite u plastičnu posudu i miješajte ih sve dok se u potpunosti ne spoje.
2. Marinadu za piletinu u pećnici poklopite sa plastičnom ili aluminijskom folijom i preselite ju u hladnjak kako bi se odstojala. Možete poklopiti i poklopcem ako ga imate. Ostavite da se odstoji nekoliko sati.
3. Prije pripreme piletine u pećnici, piletinu marinirajte u marinadi barem 3 sata kako bi piletina sve to upila u sebe.