Tipična marinada sastoji se od tri bitne komponente: kiseline, ulja i začina. Ovi elementi zajedno transformiraju okus i teksturu jela na različite načine.
Marinada za piletinu preko noći sastojci:
- 3 žlice meda
- 3 žlice senfa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice jabučnog octa
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica košer soli
- ½ žličice svježe mljevenog crnog papra
Nakon što ste odabrali željeni okus vaše marinade za piletinu, potrebno je sve sastojke staviti u zdjelu srednje veličine te ih umutite kako bi se što bolje sjedinili.
U sljedećem koraku stavite pileća prsa u staklenu posudu ili vrećicu koja se lako može zatvoriti. Najbolje će biti da odaberete vrećicu s ugrađenim zatvaračem.
Ulijte marinadu na vrh piletine, pazeći da bude u cijelosti pokrivena, a nakon što zatvorite zatvarač, možete vrećicu malo protresti.
Pustite piletinu da se marinira u hladnjaku preko noći. Što je duže ostavite, marinada će se bolje prožeti na mesu te će samim time i okus biti intenzivniji.