Recept i priprema / Marinada za patku od limunovog soka, balzamičnog octa i meda

Image
Foto: Pixabay

Marinada za patku od velike je važnosti kod pripreme jela od patke. Kako se radi dobra marinada za patku?

9.4.2022.
12:55
Pixabay
VOYO logo

Kad se nekoliko sati namaču u marinadi, nemasne patke bit će vlažnije, nježnije i ukusnije. Meso postaje omekšano i na kraju rezultat je ukusno jelo. Napravite marinadu od limunovog soka, balzamičnog octa i meda.

Sastojci za marinadu za patku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola šalice limunovog soka, balzamičnog octa i meda
  • 2 šalice crnog vina
  • šalica umaka od soje
  • 6 režnjeva češnjaka, zgnječenih
  • 3 žlice svježeg lišća ružmarina, mljevenog
  • 2 žlice senfa
  • 2 žličice crnog papra
  • pola žličice crvene paprike
  • pola šalice maslinovog ulja

Upute za izradu marinade za patku:

U srednjoj posudi pomiješajte sve sastojke osim maslinovog ulja. Nastavite miješati uz dodavanje ulj. Marinada za patku je pripremljena. Patku dobro premažite marinadom i ostavite barem nekoliko sati da se marinira. Cijele patke treba marinirati do 12 sati. Dijelovi patke trebaju samo 4 sata mariniranja u ovoj marinadi za patku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo