Recept i priprema /

Marinada za patku od limunovog soka, balzamičnog octa i meda

Image
Foto: Pixabay

Marinada za patku od velike je važnosti kod pripreme jela od patke. Kako se radi dobra marinada za patku?

9.4.2022.
12:55
Pixabay
VOYO logo

Kad se nekoliko sati namaču u marinadi, nemasne patke bit će vlažnije, nježnije i ukusnije. Meso postaje omekšano i na kraju rezultat je ukusno jelo. Napravite marinadu od limunovog soka, balzamičnog octa i meda.

Sastojci za marinadu za patku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola šalice limunovog soka, balzamičnog octa i meda
  • 2 šalice crnog vina
  • šalica umaka od soje
  • 6 režnjeva češnjaka, zgnječenih
  • 3 žlice svježeg lišća ružmarina, mljevenog
  • 2 žlice senfa
  • 2 žličice crnog papra
  • pola žličice crvene paprike
  • pola šalice maslinovog ulja

Upute za izradu marinade za patku:

U srednjoj posudi pomiješajte sve sastojke osim maslinovog ulja. Nastavite miješati uz dodavanje ulj. Marinada za patku je pripremljena. Patku dobro premažite marinadom i ostavite barem nekoliko sati da se marinira. Cijele patke treba marinirati do 12 sati. Dijelovi patke trebaju samo 4 sata mariniranja u ovoj marinadi za patku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo