Piletina Tokany (Mađarska)
MAĐARSKA
I oni su nam susjedni. Sve do nedavno smo odlazili vikendom po njihove kobase. Pikantno i aromatično njihova ja karakteristika. Jedna su od zemalja sa najfinijim kolačima na svijetu.
Mađarska kuhinja pršti jakim okusima i bojama. Neizostavan sastojak mađarskih jela je eros.
Janjeći ražnjići s grčkom salatom (Grčka)
GRČKA
Dok ne probamo lava, za nas je janje kralj životinja. Janjetina je definitivno jedan od grčih specijaliteta. Janjeći ražnjići s grčkom salatom zasigurno su simfonija za gurmanska nepca.
File lososa u umaku (Danska)
DANSKA
Prema jednoj izreci Šveđani jedu da bi pili, Norvežani jedu da bi živjeli, a Danci žive da bi jeli. Danci jedu mnogo, raznoliko i kalorično pa slove kao najbolji skandinavski kuhari. Riba i plodovi mora svakako su jedna od glavnih okosnica danske prehrane.
Priprema ribe ima posebno mjesto u danskoj tradiciji pa legenda tako kaže da je svaka domaćica imala svoj tajni recept koji se prenosio sa majke na kćer a i dan danas nekoliko firmi svoje recepture pomno čuva kao tajnu.
Losos se nekad zakopavao u pijesak kako bi duže ostao jestiv, mi ćemo ovoga smjestiti ravno na naša nepca.
Ramsteak u vrhnju s pireom (Irska)
IRSKA
Zeleni otok poznat po nepreglednim pašnjacima, whiskeyu i pivi ali i najmekšem mesu. Irski specijaliteti su janjetina i govedina, a mi danas spremamo Ramsetak u vrhnju s pireom.