PODRAVKA UMAG REPORT /

Marijana pripremila grčku kuhinju za Gibonnija

Marijana i Mišel ugostili su u Podravkinoj kuhinji u Umagu popularnog Gibonnija. Nije se Gibonni primio kuhače, ali je gledateljima otkrio male kulinarske tajne...

28.7.2013.
18:00
VOYO logo

Piletina Tokany  (Mađarska)


MAĐARSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I oni su nam susjedni. Sve do nedavno smo odlazili vikendom po njihove kobase. Pikantno i aromatično njihova ja karakteristika. Jedna su od zemalja sa najfinijim kolačima na svijetu.

Mađarska kuhinja pršti jakim okusima i bojama. Neizostavan sastojak mađarskih jela je eros.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janjeći ražnjići s grčkom salatom (Grčka)


GRČKA

Dok ne probamo lava, za nas je janje kralj životinja. Janjetina je definitivno jedan od grčih specijaliteta. Janjeći ražnjići s grčkom salatom zasigurno su simfonija za gurmanska nepca.

File lososa u umaku (Danska)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

DANSKA

Prema jednoj izreci Šveđani jedu da bi pili, Norvežani jedu da bi živjeli, a Danci žive da bi jeli. Danci jedu mnogo, raznoliko i kalorično pa slove kao najbolji skandinavski kuhari. Riba i plodovi mora svakako su jedna od glavnih okosnica danske prehrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema ribe ima posebno mjesto u danskoj tradiciji pa legenda tako kaže da je svaka domaćica imala svoj tajni recept koji se prenosio sa majke na kćer a i dan danas nekoliko firmi svoje recepture pomno čuva kao tajnu.

Losos se nekad zakopavao u pijesak kako bi duže ostao jestiv, mi ćemo ovoga smjestiti ravno na naša nepca.

Ramsteak u vrhnju s pireom (Irska)


IRSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeleni otok poznat po nepreglednim pašnjacima, whiskeyu i pivi ali i najmekšem mesu. Irski specijaliteti su janjetina i govedina, a mi  danas spremamo Ramsetak u vrhnju s pireom.

Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo