Toplo predjelo /

Maneštra od povrća i bundeve

Image

Kombinacija povrća i budeve u maneštri daje odlično jelo. Donosimo vam recept za pripremu jela Maneštra od povrća i bundeve.

22.7.2021.
14:40
VOYO logo

Jedan od načina kako možete pripremiti bundevu je da ju kombinirate s povrćem i pripremite u obliku maneštre. Maneštra od povrća i bundeve odličnog je okusa, a idealno je kao predjelo.

Maneštra od povrća i bundeve sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 10 dkg bundeve
  • poriluk
  • glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • krumpir
  • 15 dkg rajčice
  • 10 dkg bijelog graha iz konzerve
  • 10 dkg graška iz konzerve
  • žlica peršina
  • 7 dkg cvjetače
  • 2 ploške pancete
  • dva lista bosiljka
  • maslinovo ulje
  • parmezan
  • bučino ulje
  • sol
  • papar

Maneštra od povrća i bundeve priprema:

Na maslinovom ulju pržite luk, poriluk, mrkvu i češnjak. Sve posolite i pržite dok ne omekša. Nakon dvije minute dodajte pancetu i pržite još dvije minute. Nakon toga dodajte bundevu narezanu na kockice i dolijte vode da prekrije sastojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada zavri neka kuha još 15-ak minuta. Zatim dodajte cvjetaču, rajčicu i dolijte vode. Kuhajte još 15 minuta i dodajte grah i grašak iz konzerve. Na to sve stavite peršin i bosiljak, te začinite prema želji. Kuhajte još par minuta.

Maneštra od povrća i bundeve je spremna za posluživanje. Poslužite ju toplu kao predjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo