Jedan od načina kako možete pripremiti bundevu je da ju kombinirate s povrćem i pripremite u obliku maneštre. Maneštra od povrća i bundeve odličnog je okusa, a idealno je kao predjelo.
Maneštra od povrća i bundeve sastojci:
- 10 dkg bundeve
- poriluk
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- krumpir
- 15 dkg rajčice
- 10 dkg bijelog graha iz konzerve
- 10 dkg graška iz konzerve
- žlica peršina
- 7 dkg cvjetače
- 2 ploške pancete
- dva lista bosiljka
- maslinovo ulje
- parmezan
- bučino ulje
- sol
- papar
Maneštra od povrća i bundeve priprema:
Na maslinovom ulju pržite luk, poriluk, mrkvu i češnjak. Sve posolite i pržite dok ne omekša. Nakon dvije minute dodajte pancetu i pržite još dvije minute. Nakon toga dodajte bundevu narezanu na kockice i dolijte vode da prekrije sastojke.
Kada zavri neka kuha još 15-ak minuta. Zatim dodajte cvjetaču, rajčicu i dolijte vode. Kuhajte još 15 minuta i dodajte grah i grašak iz konzerve. Na to sve stavite peršin i bosiljak, te začinite prema želji. Kuhajte još par minuta.
Maneštra od povrća i bundeve je spremna za posluživanje. Poslužite ju toplu kao predjelo.