Jedan od načina kako možete pripremiti bundevu je da ju kombinirate s povrćem i pripremite u obliku maneštre. Maneštra od povrća i bundeve odličnog je okusa, a idealno je kao predjelo.

Maneštra od povrća i bundeve sastojci:

  • 10 dkg bundeve
  • poriluk
  • glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • krumpir
  • 15 dkg rajčice
  • 10 dkg bijelog graha iz konzerve
  • 10 dkg graška iz konzerve
  • žlica peršina
  • 7 dkg cvjetače
  • 2 ploške pancete
  • dva lista bosiljka
  • maslinovo ulje
  • parmezan
  • bučino ulje
  • sol
  • papar

Maneštra od povrća i bundeve priprema:

Na maslinovom ulju pržite luk, poriluk, mrkvu i češnjak. Sve posolite i pržite dok ne omekša. Nakon dvije minute dodajte pancetu i pržite još dvije minute. Nakon toga dodajte bundevu narezanu na kockice i dolijte vode da prekrije sastojke.

Kada zavri neka kuha još 15-ak minuta. Zatim dodajte cvjetaču, rajčicu i dolijte vode. Kuhajte još 15 minuta i dodajte grah i grašak iz konzerve. Na to sve stavite peršin i bosiljak, te začinite prema želji. Kuhajte još par minuta.

Maneštra od povrća i bundeve je spremna za posluživanje. Poslužite ju toplu kao predjelo.