Mađarska kuhinja / Mađarski gulaš kao glavno jelo

Image

Mađarski gulaš jelo je koje obavezno morate probati ako dođete u Mađarsku, ali možete i sami pripremiti mađarski gulaš.

23.7.2021.
12:34
VOYO logo

Mađarski gulaš mađarsko je jelo koje poslužite kao glavno jelo. Ako vas put dovede u Mađarsku onda svakako trebate probati mađarski gulaš.

Mađarski gulaš sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 80 dkg junetine za gulaš
  • pola žličice majčine dušice
  • pola žličice kumina
  • limun
  • 3 glavice luka
  • žličica slatke mljevene paprike
  • 3 češnja češnjaka
  • žličica ljute mljevene paprike
  • 2 žlcie koncentrata rajčice
  • 15 dkg korijena celera
  • 15 dkg mrkve
  • žlica octa
  • žlica sjeckanog peršina
  • 7 dcl mesnog temeljca ih kocke
  • sol
  • papar

Mađarski gulaš priprema:

Meso narežite na kockice i začinite sa soli i paprom, dodajte preostale začine i naribanu koricu limuna. Sve izmiješajte i neka kratko odstoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulju pržite luk i protisnuti češnjak, posolite i na laganoj vatri pržite dok povrće ne omekša.

U posudu s mesom dodajte slatku i ljutu papriku s koncentratom rajčice sve izmiješajte. Pecite na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari. Dodajte ocat i mrkvu koju ste narezali na kocke , celer, peršin te ulite mesnu juhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte oko sat i pol i mađarski gulaš je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo