Mađarski gulaš mađarsko je jelo koje poslužite kao glavno jelo. Ako vas put dovede u Mađarsku onda svakako trebate probati mađarski gulaš.
Mađarski gulaš sastojci:
- 80 dkg junetine za gulaš
- pola žličice majčine dušice
- pola žličice kumina
- limun
- 3 glavice luka
- žličica slatke mljevene paprike
- 3 češnja češnjaka
- žličica ljute mljevene paprike
- 2 žlcie koncentrata rajčice
- 15 dkg korijena celera
- 15 dkg mrkve
- žlica octa
- žlica sjeckanog peršina
- 7 dcl mesnog temeljca ih kocke
- sol
- papar
Mađarski gulaš priprema:
Meso narežite na kockice i začinite sa soli i paprom, dodajte preostale začine i naribanu koricu limuna. Sve izmiješajte i neka kratko odstoji.
Na ulju pržite luk i protisnuti češnjak, posolite i na laganoj vatri pržite dok povrće ne omekša.
U posudu s mesom dodajte slatku i ljutu papriku s koncentratom rajčice sve izmiješajte. Pecite na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari. Dodajte ocat i mrkvu koju ste narezali na kocke , celer, peršin te ulite mesnu juhu.
Kuhajte oko sat i pol i mađarski gulaš je gotov i spreman za posluživanje.