Mađarski gulaš kao glavno jelo
Mađarski gulaš mađarsko je jelo koje poslužite kao glavno jelo. Ako vas put dovede u Mađarsku onda svakako trebate probati mađarski gulaš.
Mađarski gulaš sastojci:
80 dkg junetine za gulaš
pola žličice majčine dušice
pola žličice kumina
limun
3 glavice luka
žličica slatke mljevene paprike
3 češnja češnjaka
žličica ljute mljevene paprike
2 žlcie koncentrata rajčice
15 dkg korijena celera
15 dkg mrkve
žlica octa
žlica sjeckanog peršina
7 dcl mesnog temeljca ih kocke
sol
papar
Mađarski gulaš priprema:
Meso narežite na kockice i začinite sa soli i paprom, dodajte preostale začine i naribanu koricu limuna. Sve izmiješajte i neka kratko odstoji.
Na ulju pržite luk i protisnuti češnjak, posolite i na laganoj vatri pržite dok povrće ne omekša.
U posudu s mesom dodajte slatku i ljutu papriku s koncentratom rajčice sve izmiješajte. Pecite na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari. Dodajte ocat i mrkvu koju ste narezali na kocke , celer, peršin te ulite mesnu juhu.
Kuhajte oko sat i pol i mađarski gulaš je gotov i spreman za posluživanje.
403 Forbidden