Mađarica se mogu pripremati na različite načine, ali na kraju uvijek dobijete ukusan kolač koji je idealan za sve prigode.
Donosimo vam recept za mađarice koje su gotove za sat vremena.
Mađarice kore:
- 60 dkg brašna
- 20 dkg šećera
- 2 jaja
- 5 dkg masti
- prašak za pecivo
- 2 dcl kiselog vrhnja
Napravite tijesto tako da najprije izmiješate brašno i prašak za pecivo te dodate šećer, jaja, mast i vrhnje. Dobro rukama izradite tijesto i podijelite na pet dijelova.
Ispecite 5 kora i ostavite ih neka se hlade.
Mađarica krema:
- 1 l mlijeka
- 3 žlice kakaa
- 5 žlcai brašna
- 15 dkg šećera u prahu
- 10 dkg šećera
- 25 dkg margarina
U malo mlijeka razmutite šećer, brašno i kakao. Ostatak mlijeka kuhajte i kada zavri dodajte smjesu. Kuhajt dok ne dobijete gustu smjesu. Nakon toga neka se krema ohladi i u hladnu kremu izmiksajte margarin sa šećerom u prahu.
Kremom premažite kore.
Mađarica glazura:
10 dkg čokolade za kuhanje
8 dkg margarina
Napravite na pari glazuru od margarina i čokolade i prelije preko kolača. Mađarica je gotova, neka odstoji i tek tada ju možete narezati i poslužiti.