Lungić kiselo slatki
Staviti u veliku tavu te zaliti umakom od luka i pola litre vina.SASTOJCI:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 6 lungića
- smokve
- 10 velikih glavica luka
- senf
- sol
- papar
- papar u zrnu
- 2 l bijelog vina
- paradajz koncentrat
- vrhnje za kuhanje
- list peršina
- krumpir
- mrkva
- jaja
- Integralno brašno
- 1 kg matovilca
- 0,5 kg rukole
- maslinovo ulje
- ocat jabučni
PRIPREMA:
Lungić prerezati te napuniti suhim smokvama. Namazi senfom, mješavinom začinskog bilja i soli. Tri velika luka staviti u lungiće, zaliti bijelim vinom. Staviti u peć na 270° 30 min. Okrenuti sa druge strane i peći još 30 min. Narezati meso na šnite. Staviti u veliku tavu te zaliti umakom od luka i pola litre vina. Posuti umak od vrhnja za kuhanje i koncentrata paradajza te kuhati još cca 10 min. Nakon kuhanja preliti kiselim vrhnjem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa