Lungić kiselo slatki
Staviti u veliku tavu te zaliti umakom od luka i pola litre vina.SASTOJCI:
- 6 lungića
- smokve
- 10 velikih glavica luka
- senf
- sol
- papar
- papar u zrnu
- 2 l bijelog vina
- paradajz koncentrat
- vrhnje za kuhanje
- list peršina
- krumpir
- mrkva
- jaja
- Integralno brašno
- 1 kg matovilca
- 0,5 kg rukole
- maslinovo ulje
- ocat jabučni
PRIPREMA:
Lungić prerezati te napuniti suhim smokvama. Namazi senfom, mješavinom začinskog bilja i soli. Tri velika luka staviti u lungiće, zaliti bijelim vinom. Staviti u peć na 270° 30 min. Okrenuti sa druge strane i peći još 30 min. Narezati meso na šnite. Staviti u veliku tavu te zaliti umakom od luka i pola litre vina. Posuti umak od vrhnja za kuhanje i koncentrata paradajza te kuhati još cca 10 min. Nakon kuhanja preliti kiselim vrhnjem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa