Morski plodovi /

Losos u umaku od šafana sa zelenim rezencima

Image

Umak od šafrana u kombinciji s lososom i zelenim rezancima daje savršeno jelo.

23.7.2021.
12:23
VOYO logo

Losos u umaku od šafana sa zelenim rezencima recept je za jelo od lososa koje će vas oduševiti. Pripremite losos na nešto drugačiji način, ovaj recept je jednostavan, a jelo je za nešto više od pola sata već spremno za posluživanje.

Losos u umaku od šafana sa zelenim rezencima sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 dkg filea lososa
  • 2,5 dcl bijelog vina
  • gram šafrana
  • 2 žličice luka u granulama
  • četevrtina limuna
  • 2 dkg maslaca
  • 12 dkg sira mascarpone
  • 15 dkg zelene tjestenine
  • papar
  • sol

Losos u umaku od šafana sa zelenim rezencima priprema:

Zelene rezance skuhajte prema uputama na pakiranju. Losos marinirajte sa soli i paparom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vino ugrijete te dodajte šafran neka odstoji u vodi. Na tavu s maslacem stavite kockice lososa i pržite sa svih strana. Kada su gotove izvadite ih na toplo. Na masnoću od prženja dodajte luk i bijelo vino sa šafranom te kuhajte dok se polovica ne reducira.

Dodajte sir i nekoliko kapi limunovog soka te izmijeašjte. Umiješajte preostali maslac i kada dobijete umak tada možete krenuti sa serviranjem.

Losos u umaku od šafana sa zelenim rezencima je spreman i poslužuje se topli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo