Losos u umaku od šafana sa zelenim rezencima recept je za jelo od lososa koje će vas oduševiti. Pripremite losos na nešto drugačiji način, ovaj recept je jednostavan, a jelo je za nešto više od pola sata već spremno za posluživanje.
Losos u umaku od šafana sa zelenim rezencima sastojci:
- 60 dkg filea lososa
- 2,5 dcl bijelog vina
- gram šafrana
- 2 žličice luka u granulama
- četevrtina limuna
- 2 dkg maslaca
- 12 dkg sira mascarpone
- 15 dkg zelene tjestenine
- papar
- sol
Losos u umaku od šafana sa zelenim rezencima priprema:
Zelene rezance skuhajte prema uputama na pakiranju. Losos marinirajte sa soli i paparom.
Vino ugrijete te dodajte šafran neka odstoji u vodi. Na tavu s maslacem stavite kockice lososa i pržite sa svih strana. Kada su gotove izvadite ih na toplo. Na masnoću od prženja dodajte luk i bijelo vino sa šafranom te kuhajte dok se polovica ne reducira.
Dodajte sir i nekoliko kapi limunovog soka te izmijeašjte. Umiješajte preostali maslac i kada dobijete umak tada možete krenuti sa serviranjem.
Losos u umaku od šafana sa zelenim rezencima je spreman i poslužuje se topli.