Ljubičasta brokula je je prirodno mnogo mekša od obične brokule i brzo se kuha na visokoj temperaturi, gdje će još uvijek zadržati svoju prirodnu teksturu. Međutim, na visokoj će temperaturi izgubiti svoju ljubičastu nijansu zbog velike vrućine.
Može se pirjati, kuhati na pari, peći, roštiljati i pržiti. Ljubičastu brokulu možete koristiti kao ukusan dodatak tjestenini, rižotu ili je koristite kao dodatak za pizzu. Okus ljubičaste brokule dobro se slaže sa sezonskim proljetnim biljkama poput poriluka, kelja, cikorije i zelenog češnjaka.
Kombinirajte ljubičastu brokulu s maslacem, maslinovim uljem, octom, rajčicama, čilijem, suhomesnatim proizvodima poput pancete i pršuta, ljuskastom bijelom ribom, tvrdim sirevima poput parmezana i pecorina ili svježim sirevima poput chevrea i fete. Ljubičasta brokula može se čuvati umotana u plastiku u hladnjaku do dva tjedna.