Ljetna torta s malinama je osvježavajuća i nevjerojatna kada koristite svježe maline, ali možete koristiti i smrznute kada nemate svježe.
Sastojci za ljetnu tortu s malinama:
- ¾ šalice brašna
- ¾ šalice integralnog pšeničnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- pola žličice soli
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice maslinovog ulja
- ¾ šalice javorovog šećera
- 1 veće umućeno jaje
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- pola šalice punomasnog mlijeka
- 170 g malina
Upute za pripremu ljetne torte s malinama:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
U posebnoj posudi izmiješajte maslac, ulje i šećer zajedno s pjenjačom/električnim mikserom/stajaćim mikserom dok se potpuno ne sjedine i ne postanu pahuljasti, oko 2 do 3 minute. Dodajte jaje i vaniliju i miješajte dok se dobro ne sjedini. Dodajte mlijeko i miješajte još minutu. Suhe sastojke dodajte mokrim i dobro promiješajte.
Prebacite tijesto u pripremljenu tepsiju i zagladite gornji dio. Po tijestu pospite maline tako da prekriju tijesto. Pecite 50 minuta dok svijetlo zlatno smeđa i umetnuta čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se ohladi prije jela. Ljetnu tortu s malinama poslužite s bobičastim voćem.