Kako pripremiti poširana jaja? Jedan od načina kako možete pripremiti poširana jaja je jelo lionska salata s poširanim jajima. Ova poznata francuska salata idealna je kao predjelo.
Lionska salata s poširanim jajima sastojci:
- 4 kriške kruha
- 10 dkg slanine
- 0,7 dckl vinskog octa
- 2 glavice salata
- žličica šećera
- 2 žlice senfa
- 4 jaja
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Lionska salata s poširanim jajima priprema:
Na maslinovom ulju pržite slaninu i nakon dvije minute slaninu izvadite. Na masnoću od prženja dodajte malo maslinovog ulja, polovicu octa, šećer, senf i sve začinite sa soli i paparom. Kada napravite dresing prelijte ga preko salate i dodajte polovicu prženih kocki kruha, pržene slanie i izmiješajte.
Stavite kuhati vodu i kada zakuha dodajte ocat i posolite. Kada voda prestane s vrenjem u nju dodajte jaja i kuhajte oko 4 minute.
Salatu stavit ena tanjure, pospijte s drugim dijelom slanine i kockicama kruha, te preko salate stavite poširana jaja. Začinite prema želji i lionska salata s poširanim jajima je spremna za posluživanje.