Liker od limuna vrlo je jednostavan za izradu. Kada pripremite liker od limuna, pustite ga neka odstoji na tamnom mjestu oko 40 dana prije nego što krenete s njegovom konzumacijom. Količinu šećera u likeru možete prilagoditi vlastitom ukusu. Kako se radi liker od limuna?
Sastojci za liker od limuna:
- 10 limuna
- 4 šalice votke ili rakije
- 3 ½ šalice vode
- 2 ½ šalice šećera
Liker od limuna priprema:
Dodajte votku u svoju veliku staklenku ili vrč. Stavite koru limuna u veliku staklenku ili vrč i stavite poklopac na staklenku ili pokrijte plastičnom folijom. Namočite limunovu koru u votku 10 dana na sobnoj temperaturi. 10 dana će dati bolji okus, ali 4 dana je u redu! Neki ih ljudi ostave i do 40 dana za nevjerojatan okus limuna!
Nakon 10 dana, u velikom loncu pomiješajte vodu i šećer na srednjoj vatri i lagano kuhajte oko 5-7 minuta. Potpuno ohladiti. Maknite s vatre i pustite da se sirup ohladi prije nego što ga dodate u mješavinu kore limuna i votke. Ulijte šećerni sirup u smjesu limuna/votke. Procijedite liker od limuna kroz mrežasto cjedilo, filter za kavu ili gazu. Kore bacite. Prebacite u boce s ukrasnim stezaljkama pomoću malog lijevka.
Zatvorite boce i stavite u hladnjak dok se ne ohlade, najmanje 4 sata i najviše mjesec dana. Liker od limuna se može čuvati i u zamrzivaču, ali svakako držite liker od limuna u hladnjaku i ohladite dok ne bude spreman za upotrebu.