Lignjuni s krumpirom u pećnici oduševit će sve ljubitelje morskih plodova. Ovo ukusno i sočno glavno jelo poslužite uz salatu prema izboru.
Lignjuni s krumpirom u pećnici sastojci:
- 1/2 kg očišćenih ligunja
- šalica svježeg nasjeckanog peršina
- nekoliko žlica maslinova ulja
- sol i papar
- nekoliko kuhanih krumpira, narezanog na kolutove
- luk, narezan na ploške
- šalica vode
Lignjuni s krumpirom u pećnici priprema:
Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.
Ligunje narežite na kolutove. Pomiješanje ligunje s maslinovim uljem, peršinom, soli i paprom. I sve dobro izmiješajte. Na kraju dodajte krumpir i luk.
Sve zajedno stavite u vatrostalnu posudu za pečenje i prekrijte folijom. Pecite oko pola sata. Nakon toga otklopite i promiješajte.
Vratite u pećnicu i pecite još pola sata. Nakon sat vremena lignjuni s krumpirom u pećnici su gotovi i spremni za posluživanje.