Glavno jelo /

Pripremite ukusne i mekane lignjune s krumpirom u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Jelo lignjuni s krumpirom u pećnici odličan je izbor za glavno jelo. Kako pripremiti ukusne i mekane lignjune s krumpirom u pećnici?

2.9.2022.
17:18
Pixabay
VOYO logo

Lignjuni s krumpirom u pećnici oduševit će sve ljubitelje morskih plodova. Ovo ukusno i sočno glavno jelo poslužite uz salatu prema izboru.

Lignjuni s krumpirom u pećnici sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg očišćenih ligunja
  • šalica svježeg nasjeckanog peršina
  • nekoliko žlica maslinova ulja
  • sol i papar
  • nekoliko kuhanih krumpira, narezanog na kolutove
  • luk, narezan na ploške
  • šalica vode

Lignjuni s krumpirom u pećnici priprema:

Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ligunje narežite na kolutove. Pomiješanje ligunje s maslinovim uljem, peršinom, soli i paprom. I sve dobro izmiješajte. Na kraju dodajte krumpir i luk.

Sve zajedno stavite u vatrostalnu posudu za pečenje i prekrijte folijom. Pecite oko pola sata. Nakon toga otklopite i promiješajte.

Vratite u pećnicu i pecite još pola sata. Nakon sat vremena lignjuni s krumpirom u pećnici su gotovi i spremni za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo