Morski plodovi /

Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice

Image

Kako pripremiti punjene lignje? Donosimo vam recept za jelo Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice.

22.7.2021.
14:49
VOYO logo

Lignje se mogu puniti s različitim nadjevima, a jeste li probali lignje punjene kruhom u umaku od rajčice. Ovo jelo od lignji jedan je od recepata kako možete pripremiti punjene lignje.

Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 lignje
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 1,2 dcl bijelog vina
  • 80 dkg pelati rajčice
  • 20 dkg bijelog kruha
  • glavica ljubičastog luka
  • sir ribanac
  • jaje
  • 4 češnja češnjaka
  • pola žličice šećera
  • 2 listića kadulje
  • 2 žlice peršina
  • pola žličice ružmarina
  • lovorov list
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice priprema:

Lignje očistite, a krakove narežite na manje dijelove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruh narežite na kockice, posolite i prelijte mlijekom. Neka odstoji 15 minuta.

Na kruh dodajte jaje, peršin, polovicu protisnutog češnjaka, krakove ligni, naibani sir, malo papra i sv izmiješajte.

Dobili ste smjesu s kojom ćete puniti lignje. Punite otvore lignji i zatvorite ih čačkalicom. Pržite na tavi na maslinvoom ulju par minuta sa svake strane.

Dodajte luk i preostali češnjak i sve zajedno pržite s lignjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon minute ulijtebijelo vino ikada ispari dodajte pelate rajčice, lovorov list, kadulju, ružmarin, šećer i kuhajte na laganoj vatri. Neka se sve kuha oko poal sata.

Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice su gotove i spremne tople za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo