Lignje se mogu puniti s različitim nadjevima, a jeste li probali lignje punjene kruhom u umaku od rajčice. Ovo jelo od lignji jedan je od recepata kako možete pripremiti punjene lignje.
Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice sastojci:
- 4 lignje
- 2,5 dcl mlijeka
- 1,2 dcl bijelog vina
- 80 dkg pelati rajčice
- 20 dkg bijelog kruha
- glavica ljubičastog luka
- sir ribanac
- jaje
- 4 češnja češnjaka
- pola žličice šećera
- 2 listića kadulje
- 2 žlice peršina
- pola žličice ružmarina
- lovorov list
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice priprema:
Lignje očistite, a krakove narežite na manje dijelove.
Kruh narežite na kockice, posolite i prelijte mlijekom. Neka odstoji 15 minuta.
Na kruh dodajte jaje, peršin, polovicu protisnutog češnjaka, krakove ligni, naibani sir, malo papra i sv izmiješajte.
Dobili ste smjesu s kojom ćete puniti lignje. Punite otvore lignji i zatvorite ih čačkalicom. Pržite na tavi na maslinvoom ulju par minuta sa svake strane.
Dodajte luk i preostali češnjak i sve zajedno pržite s lignjama.
Nakon minute ulijtebijelo vino ikada ispari dodajte pelate rajčice, lovorov list, kadulju, ružmarin, šećer i kuhajte na laganoj vatri. Neka se sve kuha oko poal sata.
Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice su gotove i spremne tople za posluživanje.