Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice
Lignje se mogu puniti s različitim nadjevima, a jeste li probali lignje punjene kruhom u umaku od rajčice. Ovo jelo od lignji jedan je od recepata kako možete pripremiti punjene lignje.
Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice sastojci:
4 lignje
2,5 dcl mlijeka
1,2 dcl bijelog vina
80 dkg pelati rajčice
20 dkg bijelog kruha
glavica ljubičastog luka
sir ribanac
jaje
4 češnja češnjaka
pola žličice šećera
2 listića kadulje
2 žlice peršina
pola žličice ružmarina
lovorov list
maslinovo ulje
sol
papar
Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice priprema:
Lignje očistite, a krakove narežite na manje dijelove.
Kruh narežite na kockice, posolite i prelijte mlijekom. Neka odstoji 15 minuta.
Na kruh dodajte jaje, peršin, polovicu protisnutog češnjaka, krakove ligni, naibani sir, malo papra i sv izmiješajte.
Dobili ste smjesu s kojom ćete puniti lignje. Punite otvore lignji i zatvorite ih čačkalicom. Pržite na tavi na maslinvoom ulju par minuta sa svake strane.
Dodajte luk i preostali češnjak i sve zajedno pržite s lignjama.
Nakon minute ulijtebijelo vino ikada ispari dodajte pelate rajčice, lovorov list, kadulju, ružmarin, šećer i kuhajte na laganoj vatri. Neka se sve kuha oko poal sata.
Lignje punjene kruhom u umaku od rajčice su gotove i spremne tople za posluživanje.